Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Nya showen på Hits For You tappar tråden men når ändå i mål

Under fredagen hade en helt nybakad krogshow premiär på Hits For You i Gävle. Temat var känslor, eller “Emotions” som även är showens namn. Trots att den röda tråden inte alltid var närvarande bjöds publiken på ett helt nystan av andra färger.

Under fredagen hade en helt nybakad krogshow premiär på Hits For You i Gävle.

Bild: Christina Smedbakken

Annons

Kring de dukade långborden är det premiärstämning. Då och då stäms det upp till spontana födelsedagsvisor här och var i lokalen redan innan showen drar igång. När den väl gör det är det i form av galaglittriga nummer med luftiga intervaller. Känslotemat skiner inledningsvis tydligt fram i exempelvis ett medley där låtarna handlar om kärlek. Dock kommer rutinen aldrig riktigt ur det inkörda kärleksspåret - inte konstigt i och för sig med tanke på att musikhistorien är en uppsjö av låtar på temat. Men showens röda tråd går icke desto mindre vilse i den uppsjön.

En viss grad av larvighet är närvarande nästan genomgående, men det verkar gå hem hos publiken. Vid ett par tillfällen går det dock över gränsen när det blir lite väl närgånget och fysiskt gentemot personer ur publiken. Om det blivit uppgjort med berörda gäster på förhand är det förstås en annan sak, det framgår inte om så är fallet.

Annons

Annons

En viss grad av larvighet är närvarande nästan genomgående, men det verkar gå hem hos publikien.

Bild: Christina Smedbakken

Med det inte sagt att det inte är bra. Många bitar av musiken som framförs är i världsklass och underållningsvärdet är högt. Allra bäst är det när sångerskorna Hanna Jämtsäter och Maria Doverud befinner sig i rampljuset och istället för att agera identiskt klädda E-typesque bakgrunder åt Henrik Sundström får leva ut på egen hand med både sång och scenshow. Fantastiskt blir det sedan när Maria Doverud plötsligt blir ensam på scenen och drar av Whitney Houstons “I Will Always Love You” och gör det så bra att man får tårar i ögonen. Inte en lätt låt att lyckas ens halvbra med och hon gör det med bravur. Efteråt blir det stående ovationer för första gången under kvällen.

Allra bäst är det när sångerskorna Hanna Jämtsäter och Maria Doverud befinner sig i rampljuset.

Bild: Christina Smedbakken

Det bjuds på många roliga nummer och finalen är maffig om än även aningen absurd. Kontentan är ett spräckligt, glittrigt och underhållande garnnystan - trots att just den röda tråden trasslade bort sig någonstans i förrätten.

Maria Doverud och Henrik Sundström.

Bild: Christina Smedbakken

Vad: Nya krogshowen "Emotions" på Hits For You, Gävle

Betyg: 4/5


Christina Smedbakken

Annons

Annons

Till toppen av sidan