Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi har haft en fantastisk sommar i Boulognern

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi är verkligen glada att få ha varit en del av en fantastisk sommar i vår stadspark och i Boulongerskogen. I ett samarbete mellan Teaterföreningen Stackbo station, Bomhus Folkets hus och Boulognercaféet, Solsidan, har vi kunnat presentera både barnteater, caféunderhållning och allsång.

Kultur & Fritid, kommunstyrelsen och Region Gävleborg har bidragit med pengar och möjliggjort en underbar sommar, med olika aktiviteter i parken.

Annons

Annons

Folkets Hus och Parker/Riksteatern sponsrade de tre barnteatrarna. Clowner utan gränser bidrog till ett riktigt kalas i parken. De gör ett fantastiskt arbete, bland barn i flyktingläger.

Estradvagnen, som kommunen ville skrota för några år sedan, är återuppstånden och renoverad med ny färg och trimmad mekanik. Den har under sommaren varit spelplats för de tre barnteaterföreställningarna. Den fick mycket goda vitsord från de gästande teatergrupperna. I augusti gästades scenvagnen också av Gävle Bock och Tackteater.

Vi har haft musikaliska gäster i kaféet, Leif Holmgren, Karl Erik ”Charlie” Eriksson,, Gävle Kammartrio, Putte och Gunnar samt Sören och Hebbe.

Allsångskvällarna i augusti blev ett kärt återseende. Årets allsång blev en verklig succé med Gunilla Jacobsson som ledare och allsångsorkestern, som bestod av Bengt Westin, Eva Berglund, Arvid Petterson och Svante Gustafsson.

Sommaren i parken har verkligen varit en källa till glädje och förnöjelse för Gävle befolkning.

Vi vill tacka alla som har hjälp oss med att förverkliga våra planer för en levande stadspark.

Börje Wallén och Margareta Andersson

Stackbo station/Bomhus Folkets Hus

PS. Inte ett enda av dessa evenemang har rapporterats i våra lokala tidningar! Varför, kanske ni undrar? Tja det undrar vi också, men det blir väl billigare att köpa artiklar från TT, än att skicka någon till parken. DS

Annons

Annons

Till toppen av sidan