Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Efter kritiken att hoppa lupp-undersökning – nu backar Källgren Sawela

Efter en lång och hetsig debatt backar nu kommunstyrelsen i Gävle att inte delta i årets lupp-undersökning. – Vi har lyssnat och ändrat uppfattning, säger kommunstyrelsens ordförande Inger Källgren Sawela (M).

Nu backar Inger Källgren Sawela (M).

Bild: Gun Wigh

Annons

Lupp är en enkätundersökning som ger svar på hur unga människor i kommunen och regionen ser på inflytande och demokrati, situationen i skolan, möjligheten till arbete, sin egen hälsa och trygghet, sin fritid, och hur de ser på sin egen framtid.

Gävle hade som enda kommun i Gävleborg valt att inte delta i årets undersökning. En av anledningarna var att kommunledningen istället ville fokusera på att höja skolresultatet än att genomföra undersökningen.

Annons

Annons

Men efter en initiativrätt från Socialdemokraterna och flera kritiska röster valde kommunstyrelsen att backa.

– Vi hade ett möte på 45 minuter och fick höra många synpunkter. Jag valde att revidera förslaget, och kommunstyrelsen fattade ett beslut om att uppmana Utbildning Gävle att genomföra Lupp.

"Det här är en viktig seger för länets ungdomar och en viktig signal till länets kommuner att Gävle kommun inte sviker ingångna avtal och löften", skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.


Erik Månsson

026-15 93 83
erik.mansson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy