Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Häng med på trampolinskolan – proffset från Gefle GF visar tre "enkla" trick

Trampolinhopparna har hittat ett nytt hem – Gefles gymnaster har fått en helt ny hall i Fyshusets lokaler.
Förhoppningen är att antalet aktiva ska tredubblas på bara ett år.
– Här får vi möjlighet att växa, säger Camilla Ström som är ledare i gymnastikklubben.

Inbäddat innehåll

Gefle GF har en framgångsrik trampolinsektion med flera landslagshoppare, som nu får bättre förutsättningar att bli bättre och utvecklas. Tidigare har de hållit till i Gymnastikens hus, men där är det många som vill ha plats och trampolinerna har fått flyttas fram och tillbaka vid träningspassen.

Annons

Nu står fem hoppmattor uppradade inne i Fyshuset på Brynäs i Gävle och hopparna kan komma och gå som de vill. Det är Gefle GF och Gefle Freestyle, där volter också är en stor del av sporten, som står för mattorna, och Anders Bergström för lokalen.

– Vi har letat ganska länge efter en bättre lokal för våra gymnaster och här får vi både mer takhöjd och utrymme, säger Camilla Ström.

Annons

Anders Bergström:

– Det har legat och grott lite grann hos mig. Jag jobbade ju med cirkusgymnasiet i elva år och gillar akrobatik. Det handlar om koordination, styrka och rörlighet – och ligger ganska nära tyngdlyftningen egentligen.

Camilla Ström och Alva Lemoine är nöjda med den nya träningslokalen för trampolinhopparna i Gefle GF och Gefle Freestyle.

Bild: Erik Illerhag

Det finns plats för två mattor till, men då ska man komma ihåg att en bra trampolinmatta kostar sisådär 160 000 kronor. Just nu finns cirka 50 aktiva trampolinhoppare, men både Camilla Ström och Anders Bergström tror att det kommer att växa.

– Det kan nog snabbt bli över hundra, och 150 känns som en drömgräns. Men det är ingen omöjlighet, säger Anders Bergström.

En av landslagshopparna är Alva Lemoine, och hon gillar sin nya träningshall.

– Förut hade vi bara en matta uppställd och jag har tränat mycket ensam. Det blir mer liv i hallen här så det känns jättekul.

Bredvid hoppmattorna håller ett golfområde med putting green och utslagsplatser på att växa fram, det är Anders Bergströms nästa projekt.

Annons


Erik Illerhag

026-15 93 82
erik.illerhag@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan