Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Lyckad helg för Gefle Gymnastikförening

Gymnasterna i Gefle Gymnastikförening hade en mycket lyckad helg på olika håll.

Man deltog på tävlingar både inom truppgymnastik i Landskrona och på trampolintävling i Bålsta.

Det blev en helg som resulterade i många fina prestationer och flera medaljer, men framförallt unga gymnaster som haft en rolig helg och är jättetaggade att fortsätta träna.

Inom gymnastiken tränar man efter svårighetsnivå och den här helgen var det Rikscupen i Landskrona som gällde för truppgymnasterna. Det är steget under SM-nivå

Annons

Annons

Gefle Gymnastikförening var representerade i två trupper, dels deras helt egna Trupp 3, men också i samarbetet ”Norrlandslaget”. Norrlandslaget är ett mixed lag med deltagare från Gefle, Hudiksvall och Sundsvall.

Trupp 3 gjorde fina prestationer på RC2-nivån, med fina varv på trampett och tumbling och ett nytt friståendeprogram. Den roligaste överraskningen stod nog Norrlandslaget för som knep guldet i RC-klassen efter en mycket jämn tävling.

Även några unga gymnaster inom trampolin var på tävling i helgen i Bålsta. Inom trampolin tävlar man också utifrån svårighetsnivån i olika serier. Gefle deltog med fem gymnaster i tre olika serier.

Glädjande nog blev det medalj för alla Gefle-gymnaster som deltog, och så klart även här glada gymnaster som återvänder laddade för mer träning hem till Gävle.

Här är Gefle GF-medaljörerna i trampolin.

Norrlandslaget knep guldet i RC-klassen efter en mycket jämn tävling.

Trupp 3 – gjorde fina prestationer på RC2-nivån, med fina varv på trampett och tumbling och ett nytt friståendeprogram.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan