Annons

Annons

Annons

Annons

Söder-Hemsta

Premiärdags för AT Pegasus katastrofpjäs

Vattnet är slut. Samhället vacklar. Där har ni storyn i AT Pegasus pjäs ”Allt som lever här dör” som har premiär på lördag.

När GD Kultur besökte repetitionerna av AT Pegasus ” Allt som lever här dör” tidigare i höst, var det bara dagarna efter den stora vattenläckan i Gävle. Ensemblen fick chans att uppleva det som pjäsens karaktärer lever med varje dag: Vatten som bristvara.

AT Pegasus repeterar pjäs om vattenbrist i Gävle

Bild: Kristian Ekenberg

Annons

Annons

”Allt som lever här dör” är skriven av dramatikern Emma Broström och handlar om ett gäng ungdomar som inser att de inte längre kan stanna kvar i den mellanstora svenska stad – som skulle kunna vara Gävle – där vattnet är på väg att helt ta slut. För att få bensin till resan tar de jobb hos en dödgrävare.

– Vattnet har varit hårt kontrollerat och ransonerat tidigare men nu håller det på att ta slut på riktigt, säger producenten Sara Larsson.

”Allt som lever här dör” handlar om hur människans moral testas under extrema omständigheter.

– Hur hanterar människor en katastrofsituation när de inte har träning. Pjäsen väcker frågor: Vad är okej att göra i en katastrofsituation för att överleva? säger regissören Emilia Jerlardtz.

”Allt som lever här dör” spelas på Kulturhuset Gävle.

*

Läs mer: Pegasus spelar pjäs om när vattnet tar slut


Kristian Ekenberg

026-15 96 50
kristian.ekenberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan