Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sandviken

Skivrecension: Malin G Thunells känsla för melodier och text sträcker sig från abstrakt till konkret

Vackra texter och melodier får recensenten att se fram emot mer med Sandviken-bördiga artisten Malin G Thunell, vars ep släpptes tidigare i år.

Så här ser den fysiska versionen av Malin G Thunells ep ut.

Bild: Pressbild

Annons

FOLKMUSIK Malin G Thunells fem låtar långa debut-ep går i folkmusikens tecken och hjärtat i de varma spåren bultar om äventyr och upptäckarlust. Fasta rytmer driver den musikaliska vandringsfärden framåt längs soliga stigar och vattenfarleder. Samtidigt accentuerar stråkar och strängar den vindlande resan och agerar väl värdig danspartner åt Malin G Thunells stundom sällsamma, stundom lekfulla sångstämma.

Annons

Annons

Läs mer: Susanne och Malin vill inspirera Sandviken-ungdomar till att ta för sig mer i musikbranschen med workshop och dubbelkonsert

Verser och instrument samverkar till att måla upp glatt vilda landskap bakom lyssnarens ögonlock. Texterna är vackra och melodierna genretraditionen trogna, samtidigt som artistens egen prägel starkt skiner genom helheten. Låtarnas motiv sträcker sig från det abstrakta till det konkreta och täcker allt från känslor till faktiska sagor. Det sista spåret, ”De tre bröderna”, är exempelvis en vacker tolkning av legenden med samma namn från den populära bokserien om Harry Potter. Ep:n som helhet är vacker, tajt och inspirerande och väcker verkligen nyfikenheten för vad vi ska få höra härnäst från Malin G Thunell.

Malin Gunnarsson Thunell.

Bild: Annica Nordlund

Skivan Spotify

...

Malin G Thunell

"Malin G Thunell EP"

(Egen utgivning)

Släpptes: 7 juli 2016

Betyg: 4 av 5


Christina Smedbakken

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy