Annons

Annons

Annons

Gävle

Trots protesterna – politikerna klubbade parkeringsavgifterna på Gävle Strand

Det kommer att bli parkeringsavgifter på Gävle strand, trots proester från de boende. Alla utlovade parkeringsplatser är inte byggda än.
– Det får den förra ledningen ta ansvar för. De har släppt fram bostäder utan tillgång till parkeringsplatser, säger Roland Nilsson, M, ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

Så här ser förslaget ut som politikerna diskuterade i över en timme.

Bild: Gävle kommun

Förslaget att införa parkeringsavgifter på Nynäs, Öster och Gävle Strand ledde till en timslång diskussion i samhällsbyggnadsnämnden. Inför beslutet hade många synpunkter kommit in och många handlade om att det är svårt för dem som bor där att hitta parkeringar.

Annons

Annons

– Det är dåligt ordnat. Alldeles för få parkeringar här på Gävle strand, säger Ann Eriksson som bor i området när GD frågade om förslaget.

Kommunen har via parkeringsservice och Gavlefastigheter utlovat ett parkeringshus, men något investeringsbeslut är inte taget.

Läs mer: Upprörda känslor över ny p-avgift på Gävle strand: "Blir endast ett straff"

Roland Nilsson medger att kommunen misslyckats att lösa parkeringsfrågan, men skjuter över ansvaret på den förra politiska majoriteten.

– De har bara löst det provisoriskt.

Att vänta med parkeringsavgifterna är inte ett alternativ.

– Nej. Är det avgifter på Magasinsområdet och inte på Gävle strand kommer folk att åka dit och parkera. Vi hittar ingen annan lösning nu.

När avgifterna införs är inte beslutat än, eftersom det pågår byggen i området.

Läs mer: Nu kan det bli parkeringsavgifter på Öster, Nynäs och Gävle Strand


Linda Berglund

026-15 96 44
linda.berglund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan