Annons

Annons

Annons

Rallycross

Tierp Arena utökar utbudet – ny rallycrossbana färdig 2017: "Standard för EM och VM"

Om bara ett par månader ska den vara klar.
Den nya rallycrossbanan på Tierp Arena.
– Rallycross växer starkt internationellt och det är en stor cirkus, säger Tierp Arenas vd och ägare Cemoni Olsson till UNT.

Kanske får Kevin Hansen besöka Tierp Arena för kommande VM-deltävlingar när den nya rallycrossbanan slår upp portarna under 2017.

Bild: Lennart Pettersson/TT

Tierp Arena är framförallt känt för sina dragracingtävlingar.

Men från och med våren 2017 kommer dragracingen att få konkurrens. Då är det nämligen tänkt att rallycrossbanan ska vara färdigbyggd på området.

Annons

Annons

– Vi håller på att bygga rallycrossbanan just nu och det går framåt. Vi väntar på beslut från Tierps kommun gällande vissa tillstånd innan vi kan fortsätta, men målet är att den ska stå klar till senvåren, säger Tierp Arenas vd och ägare Cemoni Olsson till UNT.

Anledningen till bygget av en rallycrossbana är enkel.

– Rallycross växer starkt internationellt och det är en stor cirkus, säger Olsson.

Olsson vill inte exakt prata om vilka tävlingar de tänker ansöka om när banan står klar. Men han medger att det kan komma att bli stora tävlingar på den nya rallycrossbanan, precis som i dragracingen där två EM-deltävlingar arrangeras på Tierp Arena under sommaren.

– Vi säger ingenting än om vilka tävlingar som kan hamna här. Men vi vet att det gäller att vara bättre än grannen, säger Olsson.

Kanske kan det komma att hållas EM och VM-tävlingar på den nya banan.

– Vi pratar inte om något förrän banan står klar, men när den står klar snackar vi om en bana med standard för både EM och VM. Men vi snackar inget förrän banan står klar, som sagt, säger Cemoni Olsson.


Alexander Nilsson

063-16 16 15
alexander.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan