Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Klart: Hon tar över klassiska Pigalle – här är framtidsplanerna

Efter att ha drivits av samma familj i nästan 60 år får Pigalle på Söder i Gävle en ny ägare vid årsskiftet. Patricia Kronbäck, 43, är det som tar över den klassiska lunchrestaurangen.
– Det kommer att bli som det alltid har varit, säger hon.

Pigalle harn legat på samma plats på Södra Kungsgatan sedan 1958.

Bild: Jonas Harrysson

Annons

Mattrender har kommit och gått men Pigalle har bestått. Sedan 1958 har den omtyckta Söderrestaurangen serverat Gävleborna traditionell svensk husmanskost.

Och så kommer det att förbli, försäkrar Patricia Kronbäck, som därmed lugnar dem som varit oroliga för förändringar som en följd av ägarbytet. Utan att generalisera för långt kan Pigalles kundkrets sägas uppskatta kontinuitet framför experimentlusta.

Inbäddat innehåll

Har du någon förändring som du ändå funderar på att göra?

– Nej, inte direkt utan det är ju det här våra gäster vill ha så vi kommer att köra på den banan.

Annons

Efter lite funderande kommer hon dock på en nymodighet som träder i kraft efter årsskiftet: Öppettiderna ändras med följd att lunch serveras redan från halv nio men att restaurangen istället att stänger 16.30, istället för som idag 18.30.

Annons

GD har tidigare berättat om att nuvarande ägare Lillemor Runesdotter bestämt sig för att sälja Pigalle efter att ha drivit restaurangen i 25 år.

Läs mer: Vad händer nu med Gävles mest klassiska lunchställe?

– Jag kan inte ha alla bollar i luften längre. Med ålderns rätt, sa hon till GD i oktober.

Genom Patricia Kronbäck låter hon hälsa att hon nu känner sig nöjd med att lämna över Pigalle. Hennes önskan om restaurangen ska få leva vidare med sitt klassiska koncept intakt kommer av allt att döma att uppfyllas.

Patricia Kronbäck har jobbat på Pigalle sedan 2007 och är välbekant med maten, gästerna och restaurangens historia.

Den så kallade Brynäshörnan.

Bild: Jonas Harrysson

Att ta över ser hon som att ge sig iväg på en "jätterolig resa".

– Det ska bli intressant. Jag vet ju hur Lillemor har gjort i alla år och vill att det ska fortsätta i hennes familjs anda.

Men det här med husmanskost då, det är ju inte den trendigaste mattrenden just nu. Är det något som bekymrar dig?

– Inte ett dugg utan våra gäster vill har vår husmanskost och det ska de få i fortsättningen också.


Jonas Harrysson

026-15 96 23
jonas.harrysson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan