Annons

Annons

Annons

Innebandy

Ännu en hjärnskakning för Alexander Rudd – som kan sluta med innebandyn: "Just nu vill jag bara lägga klubban på hyllan"

Han är bara 24 år men redan en världsstjärna och en av sportens stora affischnamn. Men efter ännu en hjärnskakning kan allt nu vara över för den okonventionelle centern.
– Just nu vill jag bara lägga klubban på hyllan, säger han till Sportbladet.

Alexander Rudd drabbades för två veckor sedan av en hjärnskakning. Och nu kan karriären vara över för 24-åringen.

Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Det var i matchen mellan hans Storvreta och Mullsjö för drygt två veckor sedan som olyckan var framme. Alexander Rudd kolliderade med en motståndare, och var tvungen att få hjälp av lagkamrater för att komma av banan. Rudd fick en hjärnskakning, hans fjärde på fem år.

Annons

I nästa vecka avgörs innebandy-VM i Riga, som Rudd efter skadan fått tacka nej till. Och till Sportbladet berättar han att han fortfarande, två veckor senare, inte minns någor från den otäcka smällen mot Mullsjö.

– Det är jättetungt. Jag har siktat på VM i två år. Nu är det svårt att se fram emot någonting, säger Alexander Rudd till Sportbladet.

Annons

SB: Hur ont har du i huvudet?

– Det har blivit mycket bättre, men det kommer och går. Ena sekunden går det bra om jag ligger still, men rör jag på mig kommer det smygande. Om jag kollade på tv de första dagarna så blev det strul direkt.

SB: Var det svårt att ta in alla intryck?

– Ja. Jag låg i princip i sängen i fem dagar. Det var tråkigt. Det är fjärde hjärnskakningen på fem år och jag kunde mest sitta still i ett mörkt rum.

SB: Orkar du följa VM ändå?

– Jag vet inte. Jag får se vad jag känner. Just nu vill jag bara lägga klubban på hyllan och göra något annat.

Alexander Rudd inledde sin karriär i IBK Alba hemma i Sandviken. Som innebandyspelare gjorde han sig ett namn i Falun, innan flyttlasset gick till hans nuvarande klubb Storvreta. Han har blivit ett av innebandyns affischnamn med sin vinnarskalle och okonventionella spelstil, där han bland annat har en näst intill felvinklad klubba. Men nu kan karriären redan vara över för 24-åringen.

– Just nu känns det så. Dels har det varit jävligt tungt med VM, sedan är det inte bra med fyra hjärnskakningar på fem år.

Annons

SB: Ditt hälsotillstånd är så allvarligt?

– Jag vet inte. Vi får se vad läkaren säger. När det har lagt sig kanske jag ser annorlunda på det, men vi får se hur det går med skallen. Varje gång jag får ont i huvudet måste jag vila från träning i 24 timmar på. Det kan ta tid det här.


Martin Löf Nyqvist

martin.lofnyqvist@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan