Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Fullsatt när SGA levererade en lysande "Juluppvisning"

Sandvikens Gymnastikavdelningar (SGA) arrangerade traditionsenlig sin "Juluppvisning" på Jernvallen söndagen den 4 december.

Inför fullsatta läktare visade SGA:s alla barn- ungdoms- tävlings- och Parkourgrupper upp sig under temat "En färgsprakande jul".

Annons

Alla grupper hade olika färger på kläderna som skulle symbolisera julkulor i granen, och det blev en färgsprakande fest.

Den första punkten på programmet var "Luciatåg", Sandvikens längst med 350 deltagare och två lucior. Efter luciatåget var det dags för de minsta att komma ut på golvet med sina föräldrar i barn/föräldergrupperna.

Publiken jublade högt av deras charm när de lekte runt i en redskapsbana. Sedan följer 4-5 år grupper och därefter kom äldre och äldre barn och körde kullerbyttor, hjulningar, volter och fristående program till musik.

Annons

Avslutningsvis fick vi se våra tävlingsgymnaster utföra hisnande volter i både trampett och på matta. Glädjande i år var också att den nystartade "vuxengruppen" deltog under uppvisningen. När gruppen startade upp i april i år vände man sig till deltagare över 25 år som ville prova på att lära sig hjula och testa andra volter.

SGA hade hoppas på att få ihop en grupp med 15 deltagare, men det kom över 40 personer. Många av dessa hade aldrig testa gymnastik förut, och nu vågade de till och med vara med på uppvisningen. Strongt gjort!

Lars Lundbergs vandringspris, som instiftades förra året, delades ut till Hanna Olsson, en eldsjäl och vice ordförande i föreningen med motiveringen "för stort engagemang och värdefulla insatser i SGA".

FAKTA/SGA

1200 medlemmar varav 750 av dessa är under 20 år.

80 ledare och 55 grupper för alla åldrar.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan