Annons

Annons

Annons

Gävle

Efter stadsfest-bråket: Nu skapar Gävle kommun nya ansökningsregler

Bråket mellan den mångårige stadsfest-generalen Krister Ederth och Gävle kommun blev droppen.
Nu görs reglerna om för hur stadsfesten upphandlas.

Efter att i ett antal år varit huvudarrangör av olika former av stadsfester i Gävle fick Krister Ederth våren 2016 beskedet att Gävle kommun beviljat ägarna till restaurang P.U.B. på Södermalmstorg att arrangera årets stadsfest.

Stadsfesten 2016 arrangerades av ägarna till restaurang P.U.B, vilket retade den tidigare festivalgeneralen Krister Ederth. Nu gör kommunen nya upphandlingsregler för stadsfesten.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Annons

Läs även: "Något är sjukt med det här"

När han som vanligt lämnade in sin ansökan om att få arrangera en stadsfest fick han svaret att någon annan hunnit före.

Redan i kölvattnet av det bråk som uppstod då förklarade trafik- och tillståndschefen Helena Werre att eventuella nya upphandlingsregler skulle bli en fråga för politikerna.

Nu har alltså samhällsbyggnadsnämnden bestämt sig för att göra ett tydligare regelverk.

– Vi vill undvika såna här bråk i framtiden, säger Roland Nilsson, M, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Han tänker sig att kommande stadsfester kommer att annonseras ut, som en normal upphandling, och så får alla som är intresserade av att arrangera den lämna in en ansökan.

– Så får de några dagar på sig att lämna intresse, vi väljer ut en som sedan får gå vidare själv och söka polistillstånd och allt sånt, säger Roland Nilsson.

Läs även: 2016 års stadsfest större och längre än tidigare

Annons

Efter stadsfesten 2015 skickade Gävle kommun en faktura till Krister Ederth på en sönderkörd gräsmatta på Slottstorget. Han bestred fakturan och ärendet fick till slut avgöras i tingsrätten.


Magnus Lundquist

026-15 96 24
magnus.lundquist@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan