Annons

Annons

Annons

Hedesunda

Hedesundas Alice Svensson inför Melodifestivalens fjärde deltävling i Skellefteå: "Jag kallar fortfarande Gävle för hemma"

Alice Svensson, ursprungligen från Hedesunda, tävlar i helgens fjärde Melodifestivalen-deltävling med sin delvis egenskrivna "Running With Lions".
Den grund hon fick på fritidsgården Helges hjälper henne i det svåra nummer hon tävlar med i Melodifestivalen på lördag.

– Gävle ligger absolut till grund för jättemycket, säger Alice Svensson.

Alice Svensson sjunger låten "Running With Lions" under torsdagens repetitioner inför Melodifestivalens fjärde deltävling i Skellefteå Kraft Arena.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Fotnot: Den här artikeln är skriven av Mittmedias Mellobloggare Diana Wikström och återfinns även på hennes blogg.

Alice Svensson som numera bor i Stockholm sedan flera år kan i dag se tillbaka på sin uppväxt och vara tacksam för var och hur hon växte upp samt uppskatta platsen på ett helt annat sätt än förr. Att Gävle sedan är en musikalisk stad gjorde inte saken sämre för karriärvalet.

Annons

– Jag kallar det ju fortfarande för hemma fast jag har bott både utomlands och nu i Stockholm i tio år men alltså Gävle det är fortfarande hemma, säger Alice Svensson då vi träffar henne under repetitionerna i Skellefteå.

Annons

Tv-klippet: Se Alice Svenssons hälsning till Gävleborna + svar på fem snabba Gävlefrågor

Inbäddat innehåll

Det var i Gävle hon lärde sig spela fiol i kulturskolan, fick en väldigt viktig musikalisk grund med sig från Helges samt gick på Vasaskolans estetiska musiklinje i gymnasiet.

– Det finns så mycket bra ställen att utöva musik på i Gävle vilket jag tror är ganska ovanligt. Staden ligger absolut till grund för jättemycket, säger Alice.

Om Johan Jämtberg har hon bara gott att säga.

– Johan är en fantastisk eldsjäl. Det är ju mycket tack vare honom som jag står där jag är i dag. Han har trott på mig från dag ett och jag har så mycket erfarenhet tack vare honom. Han betyder supermycket.

Läs mer: Alice Svensson från Hedesunda söker sin okända tvilling i Vietnam i Spårlöst Special

Från presskonferensen i november 2016: "Alice Svensson är en av de artister som kommer att tävla Melodifestivalen, som presenterades under SVT:s pressträff i TV-huset i Stockholm".

Bild: Stina Stjernkvist/TT

Bidraget "Running With Lions" handlar mycket om att man ska hjälpas åt, vara starka tillsammans och om känslan att vara oövervinnerlig. Den handlar också om att "stå upp ihop så klarar vi allt".

Annons

Annons

– Den mentaliteten är ju verkligen något som Helges står för på alla sätt och vis, säger Alice som nämner självförtroende och trygghet som något hon tagit med sig därifrån till Melodifestivalen.

Även om hon har ett enkelt nummer scenografiskt så ser Alice helt andra svårigheter att bemästra under de tre minuter som "Running With Lions" pågår.

– Ja alltså, min låt är nog en av de svåraste i hela tävlingen skulle jag säga. Både sångmässigt och även nummermässigt för jag är ju helt ensam på scenen. Jag har ingenting annat att luta mig emot. Blir det fel då är det bara jag. Så det är superläskigt men kul på samma gång.

Läs mer: Alice Svensson åtta år efter andraplatsen i Idol: "Man vet inte vad man vill när man är 16"

Alice Svensson sjunger låten "Running with lions" under torsdagens repetitioner inför Melodifestivalens fjärde deltävling i Skellefteå Kraft Arena.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Att vara ensam på scenen var ett aktivt val då det är det bästa för bidraget och för att få fram budskapet som finns i denna. Hon påminner om att det är en väldigt svår låt, kanske den svåraste som Alice har sjungit live.

Annons

I själva numret används också ett speciellt redskap. Det är en hiss som tar sångerskan två meter upp i slutet. Trots höjden finns ingen rädsla för att hissas rakt upp bara sådär. I stället avfyrar hon ett leende och svarar med en god portion humor.

Annons

– Jag är ju så kort så om jag ska kunna ta in hela arenan och bjuda in publiken så tänkte jag att jag kanske, ja... måste hissas upp lite så att jag ser alla. Det är jättehärligt verkligen. Jag får ju världens överblick över hela arenan så det är fantastiskt, en mäktig känsla.

Alice Svensson sjunger låten "Running with lions" under torsdagens repetitioner inför Melodifestivalens fjärde deltävling i Skellefteå Kraft Arena.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Det sista hon gör innan hon går upp på scen på lördag är att ladda, samla energi samt förbereda sig psykiskt. Allt för att kunna fokusera på publiken när hon väl kliver ut och kunna ge dem all energi.

– Det är ju de man är där för så man vill ju gärna sprida den energin liksom. Det kommer jag göra, absolut! säger Alice.


Diana Wikström

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan