Annons

Annons

Annons

Gävle

Mellotävlande Sara Varga om samarbetet med Gävledesignern Peter Englund: "Han är kanon!"

I lördagens fjärde deltävling av Melodifestivalen tävlar Sara Varga och Juha Mulari med sin ”Du får inte ändra på mig” som de beskriver som en låt som är genuin, nära och berör. Sara Varga har samarbetat med Gävledesignern Peter Englund i klädvalet till Mello.

– Han är kanon! säger hon om Englund.

Juha Mulari och Sara Varga under presskonferensen i Skellefteå. Jackan Sara Varga bär är designad av Gävlesonen Peter Englund. P.E.E.P står för "Peter Englund Epic Productions".

Bild: Diana Wikström

Fotnot: Den här artikeln är skriven av Mittmedias Mellobloggare Diana Wikström och återfinns även på hennes blogg.

Sara Varga har en Gävleanknytning genom designern och dragshowartisten Peter Englund som brukar ha ett finger med när det gäller hennes kläder.

– Peter Englund har gjort kläder till en massa andra grejer men klänningen som jag har på mig (scenkläderna för bidraget) har jag ritat själv. Han har ritat andra kläder som jag har med mig, förklarar Sara.

Annons

Läs mer: Peter Englund aktuell i nytt projekt med 80-talsdiscostjärna

Annons

Sara Varga och Juha Mulari sjunger "Du får inte ändra på mig" under torsdagens repetitioner inför Melodifestivalens fjärde deltävling i Skellefteå Kraft Arena.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

De har visserligen pratat om det men det slutade med att Sara ritade klänningen själv. Om Peter har hon bara gott att säga.

– Peter är fantastisk och jätteduktig och har världens roligaste idéer. Själv kommer jag jobba massa med honom framöver. Han är kanon!

"Sara Varga och Juha Mulari är två av de artister som kommer att tävla Melodifestivalen". Detta presenterades under SVT:s pressträff i november TV-huset i Stockholm.

Bild: Stina Stjernkvist/TT

Sara är med för andra gången i festivalen. Första gången hon deltog var med ”Spring för livet” i den tredje deltävlingen ifrån Linköping 2011. Juha däremot debuterar i detta sammanhang. Det visar sig när deras samarbete börjar komma på tal att hon är humoristisk också.

– Tinder! säger Sara och skrattar när frågan hur de två slog sina musikaliska påsar ihop.

Nu var det inte via dejtingappen deras vägar korsades utan via en gemensam vän som tyckte att de skulle ses och spela ihop. Deras vän trodde de skulle gilla att träffas och musicera.

– Det skulle klicka som han uttryckte det, säger Juha.

Annons

Deras gemensamma vän fick rätt och nu står de alltså tillsammans på scenen och ska försöka bli en av de två bidragen som går till finalen i Friends Arena om två veckor. Det skiljer 18 år emellan dem, men de har ett bra samarbete på scenen där deras röster harmonierar väl med varandra, har repen under veckan visat. Juha berättar mer kring hur det är att vara med i Melodifestivalen:

Annons

– Jag tycker det är jättekul för att alla de här jobbiga bitarna är borta. De fighterna har jag tagit de närmsta två åren bakåt, nu börjar jag tycka att det bara är roligt att vara med om sånt här. Fast det är klart det är en mycket större scen nu. Så här mycket tittare har jag aldrig varit med om.

– Det är bara roligt, nöjer sig Sara med att fylla i.

Läs mer: Lisa Ajax tillbaka med fjolårets erfarenheter i Mellos andra deltävling: "Häftigt att få vara med"

"Sara Varga och Juha Mulari är två av de artister som kommer att tävla Melodifestivalen". Det presenterades under SVT:s pressträff i TV-huset i Stockholm i november.

Bild: Stina Stjernkvist/TT

Då deras scennummer, som Sara beskriver som "lugnt och stilla", hoppas hon att publiken och tittarna finner det ett trevligt att både lyssna på och se på. Något särskilt svårt moment ser de sig inte ha.

– Jag tror att det där ger sig naturligt. Eftersom vi connectar så himla bra så känns det liksom inte fake utan det känns väldigt lätt allting.

I stället vill duon förmedla den energin som de har. Själva budskapet i låten är viktigt för båda och har en central roll. Sara nämner att hon oavsett om det är en egenskriven låt eller ej vill kunna känna att det finns substans. Juha är inne på exakt samma linje. I Saras och Juhas bidrag är det också tydligt att texten står mer i fokus då den är en väldigt stor del av duons nummer.

Annons

Annons

– Ja, det hjälper ju mig. Jag skulle mycket väl ha kunnat skrivit den texten så att säga från eget håll också. Så att den ligger inte långt ifrån min egen musik vilket gör det ännu lättare. För mig är texten allt. Musiken är inramningen men texterna är liksom allt. Nej men vi är här nu och ska köra på bara, säger Juha.

Gilla GD Nöje på Facebook för fler nöjesnyheter


Diana Wikström

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan