Annons

Annons

Allt om "Antigone"

INFÖR: Gör oss sällskap på torsdag kväll, när Folkteatern och GD Kultur gör vår andra pjäscirkel. Denna gång om Sofokles tragedi ”Antigone” från år 442 före Kristus.

Annons

Vad är en pjäscirkel? Som en bokcirkel, fast vi diskuterar en pjäs i stället för en bok. Med finns också delar av Folkteaterns ensemble, som har läst in ”Antigone” (finns att lyssna på i deras podcast via Itunes) och som kommer att delta i diskussionen.

För ”En irrande hind”, som pjäscirkeln heter, handlar mycket om resan som en ensemble gör från att de läser ett manus till att det sätts upp på scenen.

I förra pjäscirkeln pratade vi om Tjechovs ”Måsen”, ett trevligt samtal om olika teman i Tjechovs skrivande med flera intressanta inspel från publiken.

Har du några tankar kring ”Antigone”? Kom då och berätta – eller bara för att lyssna! Och har du inte koll på ”Antigone” är det inte för sent. Än finns tid att lyssna på Folkteaterns inläsning av pjäsen.

Annons

*

Här kan du lyssna till inläsningen.


Kristian Ekenberg

026-15 96 50
kristian.ekenberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy