Annons

Annons

Annons

Gävle

Engelska skolans talanger visade upp sig

I torsdags bjöd Engelsa skolan in till talangjakt på Gävle Teater. Efter 14 nummer korades två vinnare.

Allt från trolleri, buktalareoch akrobatik till sång, dans och instrumentspel. Stämningen var på topp bland de drygt 300 personer som kommit för att titta.

Totalt visades 14 olika nummer upp.

Bild: Hanna Wahlström

Annons

En jury bestående av lärare, elever och föräldrar hade den svåra uppgiften att utse en vinnare, andra plats samt tredje plats från Junior School och Senior School.

Annons

– Det är en svår uppgift då alla är så bra på olika vis. En del har ett otroligt genomtänkt och välrepeterat framförande och har en vana att stå på scenen. För en del elever är det första gången de står på en större scen men kan trots det nå ut till publiken och beröra, säger Ingemar Hedin som var med i juryn under kvällen.

Isabel Pettersson och Lidia Fernandez Tocino sjöng "Fake you out" med Twenty One Pilots.

Bild: Marie Rosengren

Att arrangera den talangjakten är en årlig tradition på skolan och ett mycket uppskattat inslag för eleverna. Det är många som gör auditions för att få en plats i tävlingen. För andra är evenemanget något man ser fram emot som ett roligt inslag i den vanliga skolundervisningen.

Några av eleverna i talangjakten har redan fått fans i publiken. Alex Edman i årskurs sex som är tävlingsdansare och som blev årets vinnare från Junior school stannade kvar efteråt för att ta bilder med ett av sina fans.

– Jag vill börja på dansskola som Alex, säger Love Wahlström, sju år som kommit dit för att stötta sin idol.

Årets vinnare från Senior School blev Isabel Pettersson och Lidia Fernandez Tocino från årskurs åtta. De framförde en låt som handlar om psykisk ohälsa eftersom de vill stå upp för mänskliga rättigheter.

Annons

Sjuårige Love Wahlström fick träffa sin idol tävlingsdansaren Alex Edman.

Bild: Hanna Wahlström


Hanna Wahlström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan