Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Två personer får dela på Gävles kulturpris 2017

Idag utnämndes journalisten Niels Hebert och utvecklingsdirektören Linnéa Manzanares till Gävles kulturpristagare för 2017.

Kulturpriset delas ut av Gävle kommun och vardera pristagare får 15 000 kronor.

Niels Hebert är en journalist från Gävle som har frilansat som kultur- och konstskribent i över 25 år. Han skriver för flera regionala tidningar i Gästrikland och Hälsingland, bland annat som konstkritiker på Arbetarbladet.

Annons

Annons

Niels Hebert på stödfesten Refugees Welcome för två år sedan.

Bild: Anna Bagge

Motiveringen lyder:

Niels Hebert får priset för sitt outtröttliga arbete inom Kultur och integration och för hans arbete med att skapa mötesplatser mellan olika generationer och olika kulturer. Niels bidrar till Gävles rika kulturliv i allmänhet och är en avgörande kraft för ett levande Brynäs genom uppstarten av Kulturföreningen Kulturum.

Linnéa Manzanares är utvecklingsdirektör inom föreningen "Gävles Unga" och en av de ansvariga inom Kulturhuset i Gävle.

Linnéa Manzanares.

Bild: Markus Boberg

Motiveringen lyder:

Linnéa Manzanares får priset för sin oförtrutna strävan efter att göra Gävle till en bättre plats för alla att verka i. Fokus är inställt på barn och unga och idag är hon bland annat verksamhetsledare i föreningen "Gävles Unga" där hon med varm hand, humor och ett genomgående normkritiskt arbete ständigt möter, inspirerar unga i Gävle med syfte att bygga broar till framtiden i samförståndets och kärlekens tjänst.

Annons

Pengarna kommer att överlämnas under nationaldagen i Boulognerskogen.

Se kommunens film om årets kulturpristagare:

Annons

Inbäddat innehåll


Anders Eklöf

026-15 93 30
anders.eklof@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan