Annons

Annons

Annons

Annons

Söder-Hemsta

Panetoz första klara bokning för Gävle stadsfest i augusti

Populära gruppen Panetoz är första klara bokning till Gävle Stadsfest där de spelar 11 augusti. Fredag 26 maj släpps också singeln "Funk Do Suécia" som avslutar den maj-kvartett av låtar de gett ut under den av gruppen nyinstiftade musikhögtiden "Maj life".

Panetoz.

Bild: Fredrik Damberg

Annons

Läs mer: Svenska kyrkan arrangerar konfirmationsfest i Heliga Trefaldighets kyrka – Panetoz uppträder 2 juni

Panetoz från Jordbro har gjort sig kända som ett av Sveriges populäraste liveband. 2012 slog de i genom med "Dansa pausa". 2016 tävlade de i Gavlerinken under Melodifestivalens fjärde deltävling med låten "Håll om mig hårt" och tog sig även vidare till final. Fredag 26 maj meddelas att gruppen kommer spela på Gävle Stadsfest fredag 11 augusti. Turnén som ska pågå under sommaren börjar dock redan på lördag 27 maj i Köping.

Annons

Annons

Panetoz har under maj månad släppt en ny singel varje fredag under rubriken "Maj life", som de kallar en ny musikalisk högtid. Hittills släppta "Limbo", "Whine Slow" och "Flyger med" följs nu upp av "Funk Do Suécia" som släpps 26 maj. Genrerna varierar från limbo, pop, whine slow och samba och är alla tänkta att bli sommarhits.

– Precis som med "Limbo” är “Funk Do Suécia” en låt som tar oss tillbaka till en musikstil som inspirerat oss mycket genom åren – nämligen samban och de brasilianska vibbarna. Vi har genom åren haft mycket salsa- och sambarytmer i många av våra låtar och “Funk Do Suécia” kommer få dig att vilja lämna allt och följa med oss hela vägen till Brasilien. Målet var att skapa något nytt, som en svensk publik aldrig hört förut och vi lyckades med det, säger Pa Modou Badjie i Panetoz i ett pressmeddelande.

"Funk Do Suécia" på Spotify.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons


Nils Palmeby

026-15 95 53
nils.palmeby@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan