Annons

Annons

Annons

Gävle

Brister på Praktiska gymnasiet i Gävle gav vite på 250 000 kronor

Praktiska gymnasiet i Gävle åtgärdade en del brister – men inte alla. Därför har skolan tvingats betala 250 000 kronor i vite.

Skolinspektionen har sedan tidigare riktat kritik mot Praktiska gymnasiet i Gävle. I mitten på september 2015 hittade myndigheten ett flertal brister och skolan hotades med ett vite på 500 000 kronor.

Undervisningen höll inte tillräckligt hög kvalitet, ansåg Skolinspektionen då.

LÄS OCKSÅ: Praktiska gymnasiet kan få betala en halv miljon

Annons

Annons

Flera av bristerna rättades till, men efter att förvaltningsrätten gått på Skolinspektionens linje har Praktiska gymnasiet i Gävle tvingats betala vite – dock halverades summan till 250 000 kronor.

När det gäller områdena undervisning och lärande samt extra anpassningar och särskilt stöd hade skolan inte vidtagit tillräckliga åtgärder. Inom undervisning och lärande kvarstod enligt Skolinspektionen bristerna kring att undervisningen ska innebära ett aktivt lärarstöd för eleverna och att lärarna ser till att elverna får ett konkret inflytande på arbetssätt, arbetsformer och undervisningens innehåll.

LÄS OCKSÅ: Praktiska gymnasiet svarar på kritiken från Skolinspektionen

Förvaltningsrätten anser att 250 000 kronor i vite är rätt bedömning av Skolinspektionen, med tanke på att vissa delar hade åtgärdats. Från och med i höstas ska samtliga brister dock vara åtgärdade.

Även Praktiska gymnasiet i Borås och Kristianstad har tvingats betala vite på 500 000 kronor respektive 350 000 kronor.


Martin Looyenga

026-15 93 78
martin.looyenga@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan