Annons

Annons

Annons

Annons

Ridsport

EM har startat för Gävleryttaren – långt ifrån finalplats efter första rundan

På tisdagen gjorde Gävleryttaren Felicia Lång EM-debut i och med den första omgången av Children-klassen. Tillsammans med hästen Fonda B fick hon en sämre start på mästerskapet.

Bilden är från när Felicia Lång och Fonda B tävlade i Polen tidigare i år.

Bild: Privat

Annons

EM i hoppning för children, junior, och youngrider rids i Samorin i Slovakien den här veckan. 14-åriga Felicia Lång, från Gävle Ryttarsällskap, gör sitt sista år som childrenryttare och tillsammans med Fonda B är hon en av Sveriges fem children-ekipage på plats i Samorin.

Läs mer: Felicia och Fonda uttagna till EM: "Så sjukt glad"

Tävlingarna inleddes på tisdagen med det första individuella kvalet. 103 ekipage startade den första omgången, Felicia Lång och Fonda B var sist ut över de 1,25 höga hindrena.

Läs också: Framgång i Falsterbo för Felicia Lång: "Det blev vinna eller försvinna"

Annons

Annons

Första omgången var en tidshoppning, så ryttarna behövde vara både felfria och snabba. Gävleekipaget stannade på 10 fel när de gick i mål på banan som innehöll tretton hinder och både en trekombination och tvåkombination.

35 ryttare var felfria och bästa svensk i den första omgången var Beata Hermelin tillsammans med hästen VDL Titanic som slutade på just 35e plats med sin tid. Felicia Lång och Fonda B red in på en 90e plats.

Läs mer: Här finns hela resultatlistan från första EM-klassen för childrenryttarna

Nu väntar ytterligare två omgångar under torsdagen då även lagtävlingen ska avgöras. Ekipagen tar med sig felen från varje omgång och de 30 bästa ekipagen efter torsdagen kommer att få rida finalen på lördag.

Läs mer: Världens första börsnoterade hoppryttare, en 13-åring från Gävle

FAKTA/ Children-ekipagen från Sverige

Sverige har fem childrenekipage på plats på EM i Slovakien; Ebba Kewenter/Cickdown, Emma Johansson/Elm Rose, Beata Hermelin/VDL Titanic, Felicia Lång/Fonda B, Isabell Carlstedt/Sandy

Annons

Felicia Lång – 13-åriga ryttartalangen som siktar mot OS

Har du reportagetips? Kontakta redaktionen på ridsport@mittmedia.se


Therese Nilsson

0650-355 85
therese.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan