Annons

Annons

Annons

Dansk polis: Det är journalisten Kim Walls kropp

Identifieringen av den kropp som påträffades i vattnet utanför Köpenhamn under måndagen är klar. Det är journalisten Kim Wall, uppger dansk polis.

Foto: TT

Det skriver DN. Med hjälp av dna har man lyckats fastställa identiteten. Klockan 09 på onsdagen höll Köpenhamnspolisen en pressträff. Där berättade polisen att det på den torso man hittat finns någon typ av skador – vilken typ av skador går man inte in på. Man tror dock att de kan vara åsamkade i syfte att få kroppen att tömmas på luft och sjunka till botten lättare.

Annons

Annons

Man har också hittat någon typ av metall fäst vid kroppen, troligen i syfte att sänka torson till botten, enligt polisen. Köpenhamnspolisen kommer att fortsätta att söka med dykare och markpersonal efter de delar av kroppen som saknas.

– Vi har tagit hand om en hårborste och en tandborste för att säkra hennes dna. Vi hittade också blod i ubåten och det blev en träff, säger vice polisinspektör Jens Møller vid presskonferensen.

Frilansjournalisten Kim Wall gick i samband med ett reportage ombord på den danske ubåtsägaren Peter Madsens ubåt torsdag den 10 augusti. Under natten mot fredagen larmades polisen av Walls anhöriga – hon hade inte kommit hem. Samtidigt meddelades att ubåten inte kommit tillbaka till den kajplats där den vanligen låg.

På fredagsmorgonen, då ubåten slutligen var på väg in till hamnen, sjönk den plötsligt. Madsen plockades upp av en annan båt, men Kim Wall var spårlöst försvunnen. Sedan dess har Köpenhamnspolisen lagt stora resurser på att hitta henne.

Peter Madsen är häktad misstänkt för grovt vållande till annans död.

Läs också:

Dykare har gjort nya fynd – besked om det är Kim Wall som hittats i morgon

Annons


Pär Thorsén

019-15 52 75
par.thorsen@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan