Annons

Annons

Annons

Misstänkt fynd vid strand i Skåne hade ingen koppling till danskt ubåtsfall

På torsdagen hittades något som man misstänkte kunde vara en kroppsdel vid en strand utanför Falsterbo i Skåne. Dansk polis underättades omgående.

Polisens dykare letade efter vad som misstänktes vara ett fynd av en kroppsdel i Foteviken.

Bild: Johan Nilsson/TT

Det var vid 11.30-tiden som en man gjorde fyndet av vad han trodde kunde vara en kroppsdel från en människa. Fyndet gjordes vid en strand i Höllviken i Vellinge kommun. Mannen ringde polisen som skickade ut kriminaltekniker för att omhänderta fyndet.

Läs även: Dansk polis: Det är journalisten Kim Walls kropp

Polisen skrev inledningsvis på sin hemsida att den danska polisen hade underrättats med anledning av Kim Wall-fallet och att fyndet skulle undersökas av rättsläkare.

Annons

Annons

– Det är lätt att göra kopplingen till den här personen som varit försvunnen och nu är bekräftad död. Men vi jobbar brett. Vi har dock meddelat och underrättat dansk polis, så får vi se vad det landar i, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen till aftonbladet.se.

Polisen i Köpenhamn kommenterade kort efteråt att det ännu var för tidigt att säga om fyndet kunde ha koppling till den svenska journalisten Kim Wall.

Vid 18-tiden spärrade polisen av stranden och jobbade sedan vidare med hjälp av dykare från räddningstjänsten. Klockan 20.36 gkjorde polisen en ny uppdatering på sin hemsida och skrev då att fyndet inte var någon kroppsdel.

"Efter kriminalteknisk undersökning av det anträffade fyndet, har det konstaterats att det inte är en mänsklig kroppsdel som anträffats. Inga ytterligare fynd har gjorts vid platsen. Avspärrningarna är hävda. Ingen misstanke om brott", skriver Skånepolisen.

Annons

Detta har hänt:

Den svenska frilansjournalisten Kim Wall iakttogs när hon torsdagen den 10 augusti klev ombord med Peter Madsen på hans ubåt för att göra ett reportage.

Annons

På fredagen förliste och sjönk u-båten, och Peter Madsen räddades. Han uppgav först att han släppt av Kim Wall i land innan detta hände.

Han häktas dock på lördagen, misstänkt för vållande till annans död under särskilt försvårande omständigheter.

Den 21 augusti lättade dansk polis på förundersökningssekretessen för att berätta att Peter Madsen bekräftat i förhör Kim Wall har omkommit, men att han hävdar att det var en olyckshändelse. Han ska också ha uppgett att han begravt henne till sjöss.

Senare samma dag hittas en stympad kvinnokropp i Kögebukten och någon dag senare kunde polisen bekräfta att det var Kim Walls torso som hittats.


Åsa Forsberg

0176-795 88
asa.forsberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan