Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sandvikens centrum

Sandvikenhus trivselvärdar får förlängt förtroende: "Skapat ett lugn på Nya Bruket"

I mitten på juni anställde Sandvikenhus trivselvärdar för första gången – för att skapa trygghet på Nya Bruket. Satsningen har varit så pass framgångsrik att de tre tjänsterna nu förlängs till årsskiftet.

Stefan Lundqvist vd för Sandvikenhus

Bild: Emma Åhman

Annons

Efter drygt två månader med de nya trivselvärdarna i och runt bostadsområdet Nya Bruket i centrala Sandviken förlängs tjänsterna till årsskiftet.

– De tre trivselvärdarna har genom ett mycket förtjänstfullt arbete säkerställt våra hyresgästers trygghet och trivsel på Nya Bruket i sommar. Sandvikenhus har dessutom skapat välbehövliga arbetstillfällen och bidragit till att unga vuxna kommer ut i arbetslivet. Det har med andra ord blivit en win-win-situation för hela kommunen, säger Sandvikenhus vd Stefan Lundqvist i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS OCKSÅ: Plus: Här är killarna som ska stoppa stöket och skapa trygghet på Nya Bruket

Trivselvärdarnas uppdrag är att skapa ordning och reda i och runt Nya Bruket genom att förhindra att personer stör och motverka skadegörelse, helt enkelt att få besökare och boende att känna lugn och trygghet. De ska även vara förebilder för ungdomar och koordinera aktiviteter i området.

Annons

De arbetar tillsammans med Sandvikenhus övriga medarbetare i området och kan hantera allt från frågor om störningar till felanmälan i lägenheten. Med start under hösten kommer trivselvärdarna också att bemanna tvättstugor och miljöhus för att informera om hur man sorterar, hanterar tvättmaskin och hur man städar efter sig.

– I kontakter med boende och medarbetare har återkopplingen varit rakt igenom positiv. Trivselvärdarna har genom sin närvaro och sitt kontaktnät skapat ett lugn på Nya Bruket som saknats under föregående somrar. Ungdomarna som tidigare skapat oro har fått aktiviteter och tydliga gränser, säger Nya Brukets områdeschef Henrik Falk i samma pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Sandvikenhus anställer trivselvärdar – ska skapa trygghet på Nya Bruket


Martin Looyenga

026-15 93 78
martin.looyenga@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy