Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sandviken

Förvaltningsrätten: Upphandling om rutschkanor på Parkbadet ska göras om

Parkbadet behöver nya rutschkanor och Sandvikenhus genomförde därför en offentlig upphandling om detta. Förvaltningsrätten har nu kommit med domen att upphandlingen ska göras om då det förekommit brister under förhandlingarna.

Bild: Roger Wallenius

Annons

Anbudsinbjudan skickades ut till ett antal bolag utan föregående annonsering enligt lagen om offentlig upphandling. Den 30 maj fattade man på Sandvikenhus beslut om vilken som tilldelats kontraktet.

Ett av bolagen som inte fick uppdraget ansöker om överprövning, i första hand en ny anbudsvärdering och i andra hand att upphandlingen görs om. De ansåg att Sandvikenhus brutit mot de grundläggande principerna att behandla alla leverantörer på ett likvärdigt sätt.

Annons

Annons

Av utredningen framgår att projektledaren för upphandlingen även är styrelseledamot i bolaget som vann upphandlingen.

Enligt förvaltningsrätten föreligger en intressekonflikt, vilket innebär att Sandvikenhus borde ha vidtagit åtgärder för att förhindra snedvridning av konkurrensen. Enligt förvaltningsrättens bedömning har Sandvikenhus inte presenterat en utredning som visar konsultens koppling till det utvalda bolaget. Kopplingen kan ha inneburit en konkurrensfördel.

Förvaltningsrättens mening är att bristen är sådan att upphandlingen bör göras om.

Läs mer: 17 miljoner till Parkbadet – för ny rutschkana och bassäng

Nya vattenrutschkanor till Parkbadet invigs julen 2017 – samtidigt rivs utebassängen


Jenny Kjellin

026-15 96 68
jenny.kjellin@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy