Annons

Annons

Annons

Annons

Innebandy

Alexander Rudd om hjärnskakningarna och den kroniska huvudvärken: "Vissa dagar mår jag piss"

Tidigare Falun-spelaren Alexander Rudd, som ursprungligen kommer från Sandviken, åkte i november i fjol på sin fjärde hjärnskakning, och drabbades av kronisk huvudvärk. – Jag har lärt mig att leva med det men visst, när jag har jobbiga dagar tar jag mig knappt ur sängen, säger Rudd till Radiosporten.

Storvretaspelaren Alexander Rudd, som tidigare spelat i IBF Falun och ursprungligen kommer från Sandviken, åkte i fjol på sin fjärde hjärnskakning och drabbades av kronisk huvudvärk.

– Det är varje dag, dygnet runt men när det är på en normal nivå har jag lärt mig att leva med det på nått vis. Sen har jag jobbigare dagar när jag knappt tar mig ur sängen, det är tungt, säger Alexander Rudd till Radiosporten.

Annons

Annons

Fjärde hjärnskakningen skulle kanske avskräcka många elitidrottare från att fortsätta med sin sport, men Alexander Rudd siktar trots hjärnskakningarna på spel med sitt Storvreta kommande säsong.

– Jag har varit frånvarande ganska många träningar, jag fick hjärhinneinflammation också nyligen så det var tungt. Men målet är att vara med och spela och hoppas att det blir bättre, säger han till Radiosporten.

Även om målet är att kunna fortsätta spela innebandy ett tag till, så är det viktigaste att kunna leva normalt igen.

– Vissa dagar mår jag piss och vill bara skita i det men sen vill man gärna komma tillbaka och framför allt kunna leva ett normalt liv, säger han till Radiosporten.

Läs också: Innebandystjärnan Rudd tillbaka efter hjärnskakningsproblemen: "Det var ringrostigt"

Läs också: Innebandystjärnan från Sandviken slogs medvetslös på landslagsläger – har fått resa hem till Sverige


Camilla Westin

camilla.westin@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan