Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Här är Ica-butiken som försvinner när jätten satsar på nytt ställe: "Äldre damer har gråtit vid kassan när vi gett dem beskedet"

En butik försvinner när en helt ny byggs – och jätten får en ny ansvarig. – Gävle är en viktig marknad för oss, säger Emelie Ericsson, pressansvarig på Ica-gruppen i Sverige.

Populära Ica Nära i Strömsbro stängs under våren.

Bild: Jan Sundström

Annons

Bredvid Bönan-rondellen och Gävle golfklubb har grundplattan gjutits för Ica Supermarket som byggs och beräknas vara öppningsklar under våren 2018. Livsmedelsdelen blir runt 1 800 kvadratmeter, dessutom byggs ytterligare 500 kvadratmeter affärsyta för bland annat ett apotek.

– Nu stärker vi butiksnätet i Gävle för att möta kundernas efterfrågan, säger Emelie Ericsson.

Samtidigt stängs Ica Nära i Strömsbro. Klämd mellan Konsum Triangeln i Forsby och ett nytt Supermarket offras den populära butiken.

– Många kunder sörjer stängningen, vi har haft äldre damer som gråtit vid kassan när vi gett dem beskedet, säger handlaren Lena Sandin.

För dig som är Plus-kund: Planerna för golfområdet växer: "Blir nästan som ett köpcentrum"

Annons

Annons

Hon har arbetat som butikschef på flera ställen i Gävle. I Andersberg, på Fjällbacken och i Traktören som fanns i Hemsta. Hon har jobbat i Strömsbro sedan 2003 och trodde att hon skulle bli kvar där fram till pensionen. I gengäld har hon nu fått tagit över Ica Nära i Bergby.

– Ytmässigt är butiken i Bergby större, däremot är omsättningen något lägre än i Strömsbro. Jag trivs med relationen till kunderna, den blir närmare i en Ica Nära-butik, säger Lena Sandin.

– Det blir några tuffa månader framåt när vi ska driva båda butikerna parallellt. Jag vet inte när vi slutgiltigt stänger i Strömsbro, det kan bli någon gång i april nästa år.

Läs också: Konflikten mellan Ica och Gevalia är över: "I morgon är sortimentet tillbaka i butiken"

Lena Sandin är glad att alla elva anställda i Strömsbro erbjuds anställning i nya Ica Supermarket. Det tror hon också är bra för Ica Näras kunder som kommer att mötas av ansikten de känner igen.

Ica Nära i Strömsbro omsatte förra året runt 36 miljoner kronor. Tio gånger större är omsättningen hos Ica Maxi i Hemlingby.

Christer Johansson var med och byggde upp livsmedelsjätten för femton år sedan. Nu slutar han och Ica Maxi ska nästa år tas över av Ica-handlaren Johan Karlsson från Enköping.

Annons

– Både vid nyetableringar och stängningar är Ica Sverige delaktiga, säger Emelie Ericsson som en kommentar till företagets affärsmodell.

Annons

[+] Då öppnar nya mataffären vid golfbanan i Gävle: "Vi tror väldigt mycket på det här området"

[+] Han vill bygga mataffär vid golfbanan: "Ger bra med arbetstillfällen"


Jan Sundström

026-15 93 96
jan.sundstrom@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy