Annons

Annons

Annons

Rally

RallyX Nordic till Tierp Arena i höst

Sex deltävlingar i tre olika länder – eventuellt fyra. ”Finalen” avgörs på Tierp Arena. Där har ni förutsättningarna för 2018 års upplaga av rallycrossmästerskapet RallyX Nordic.

RallyX Nordic omfattar sex deltävlingar 2018, varav den sista avgörs på Tierp Arena. Bild: Kurt Eliasson

Annons

Nyligen släpptes kalendern för RallyX Nordic – som ju även omfattar SM för klasserna Super Car samt Super Car Lites. Och det mest intressanta är att Tierp Arena står som värd för den sista deltävlingen, helgen 6-7 oktober.

Banan byggs för närvarande och ska presenteras i samband med en test- och mediadag den 18 september nästa år. ”Med förväntan emotsedd” som det står på RallyX Nordics webbplats.

Annons

Första deltävlingen i mästerskapet avgörs i Grenland Norge, 21-22 april. Fortsättning följder sedan på VM-banan i Höljes i norra Värmland 5-6 maj.

Annons

Två veckor därefter ska den tredje deltävlingen avgöras, dock ännu inte bestämd på vilken plats. Möjligheten finns att det blir i ett fjärde land, som det står på hemsidan.

Den 2-3 juni fortsätter Rally X Nordic på Westombanan i Arvika innan ett drygt 2,5 månader långt sommaruppehåll följer. Helgen 25-26 augusti besöks Kouvola i Finland, beläget 14 mil nordost om Helsingfors – och därefter alltså ett avgörande på Tierp Arena.

Efter VM och EM – samt Global Rallycross Championship i USA – är RallyX Nordic det största mästerskapet i rallycross internationellt sett.

KURT ELIASSON

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan