Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Julavslutning i fyra långa dagar hos Gefle GF

En av Gävles största barn- och ungdomsföreningar, Gefle Gymnastikförening, har haft sin julavslutning. Inget litet arrangemang med 1 400 gymnaster, som därför pågick över fyra dagar.

Text: 

Många gymnaster på plats när Gefle GF hade sin julavslutning. Bild: Privat

Annons

Först ut på måndagen var några av ”Grund-grupperna”. Det är ett koncept för grundträning där barnen får bra förutsättningar för att kunna välja och gå vidare till någon av tävlingsdisciplinerna AG, Trupp och Trampolin. De ännu yngre barnen i gympakul fick avsluta med en jättestor hinderbana. De har under året övat på de motoriska grunderna. Barnen fick också ett överraskande besök av tomten på avslutningen!

Annons

Annons

Även tävlingsdisciplinerna Artistisk Gymnastik, Truppgymnastik och Trampolin hade avslutningar under veckan, varvat med breddgrupper inom bl.a vuxengymnastik och ”Alla kan Gympa”, som är träning för barn och ungdomar med funktionsvariation.

Sist ut var Gefle Gymnastikförenings TTP-grupper. TTP står för Trampolin, Tricking och Parkour. På senare år har det strömmat in unga entusiastiska tjejer och killar till parkouren och det är svårt att inte smittas av deras rörelseglädje.

TTP-uppvisning under Gefle GF:s julavslutning.

Alla grupper bjöds också på uppvisningar av några av ledarna och de äldre gymnasterna, som för många barn är viktiga förebilder. Det var bland annat gymnaster högt upp på AG-stegen, truppgymnaster från SM-laget i truppgymnastik, och riktigt skicklig Tricking/Parkour.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan