Annons

Annons

Annons

Annons

Söder-Hemsta

Här är nya nattklubben i Gävle - Fenix blir Cube

Nu ska Fenix på Södra Kungsgatan renoveras och få nya värdar i form av Johan Hedlund och Robert Swietoslawski, tidigare resident dj:s på Olivia och Slick City. Med kapacitet för 300 personer öppnar de en av Sveriges minsta nattklubbar där både bred och smal musik ska få plats.

Johan Hedlund och Robert Swietoslawski står bakom nya nattklubben Cube i Fenix lokaler. Det var strax före jul som Cube Nattklubb dök upp på Facebook, men först nu informationen börjar bli mer fullständig. Bild: Pressbild.

Annons

Lokalen i restaurangen Mezopotamyas källare på Södra Kungsgatan 31 blev Fenix i slutet på 2015. Dessförinnan hade det under några månader samma år drivits som Star Club och innan det var namnet Arena. Nu presenterar de nya arrangörerna Johan Hedlund (tidigare fast dj på Olivia) och Robert Swietoslawski (ex-resident dj på Slick City) satsningen Cube som flyttar in i gamla Fenix lokaler under 2018.

Annons

Annons

– Lokalerna har precis det vi letat efter: intimitet. Med en kapacitet på ca 300 personer blir vi antagligen en av Sveriges minsta nattklubbar, säger Robert Swietoslawski i ett pressmeddelande.

"Folkligt" är ledordet för den nya klubben, där det dock kommer finnas möjlighet att boka drinkbord.

– Vi bestämde oss tidigt för att inte ha en VIP-avdelning av den anledningen att vi själva inte kan relatera till den grejen. Det skulle kännas fel att ha ett område i sin klubb som man själv inte hade kommit in i, förklarar Johan Hedlund vidare i pressmeddelandet.

Vanliga nattklubbskvällar kommer hållas fredagar och lördagar. Därtill kommer house- och techno-koncepet QB samt Cube Live där det kommer fokuseras på livemusik inom rock och pop.

– Vi vill kunna attrahera både den breda massan och även den publik som gillar mer svårsmält musik. Vår klubb kommer under fredagar och lördagar spela väldigt mainstream men vi vill samtidigt dra vårt strå till stacken och bidra till Gävles växande underground och indie-scen de gånger vi arrangerar QB och Live, säger Robert Swietoslawski.

Krogens ägare Hasan Tercan kommenterar också den nya satsningen Cube i pressmeddelandet.

– Så fort jag fick Cube presenterat för mig kändes det bra. Vi har letat efter ett nytt koncept inför 2018 och med den kunskap och driv killarna besitter så känner jag mig säker på att vi kan bygga någonting intressant tillsammans.

Annons

Nu söker Cube ny personal.

– Vi söker bartenders, diskplock samt garderob/entré-personal och är man intresserad av att jobba hos oss kan man skicka in sin ansökan via den mail som kommer att dyka upp på våra sociala medier, säger Johan Hedlund.

* Följ Cube på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan