Annons

Annons

Annons

Man i från Sandviken åtalas misstänkt för mordet på Therese i Långshyttan – erkänner att han slog ihjäl henne med yxa

Den man i 30-årsåldern som suttit häktad misstänkt för mordet på Therese Palmkvist i Långshyttan åtalas nu vid Falu tingsrätt. Enligt åklagaren ska kvinnan ha mördats redan i november 2016.

Text

Det har gått tio månader sedan 31-åriga Therese Palmkvist hittades död i sitt hus i Långshyttan i Hedemora kommun.

Den man i 30-årsåldern som suttit häktad sedan i april i fjol åtalas nu vid Falu tingsrätt misstänkt för mordet.

Bild: Montage

När han häktades nekade mannen till mordmisstankarna. I mitten av december förra året meddelade polisen att den misstänkte medgett att han genom våld orsakade Therese Palmkvists död. Han hade då inte tagit ställning till huruvida han erkänner eller förnekar mord.

LÄS MER: Man från Sandvikens kommun efterlyst för mord – död person hittad i den försvunnas hus

Annons

Annons

Therese Palmkvists fall behandlades ursprungligen som ett försvinnande. Ganska snabbt inleddes en förundersökning om människorov då det befarades att kvinnan utsatts för ett brott.

Hennes kropp hittades den 27 mars 2017, en vecka efter att polisen sökt igenom huset.

Enligt åtalet har det genom utredningen kommit fram att kvinnan ska ha dödats redan i november 2016. Hon ska ha mördats den 20 november eller en kort tid därefter.

LÄS MER: Polisen bekräftar: Kroppen som hittades i Långshyttan är Therese Palmkvist

Mannen ska då, genom att med yxa eller annat liknande föremål som tillhygge, ha tilldelat kvinnan ett stort antal slag mot huvudet – något som ska ha gett henne så pass svåra skallskador att hon avled.

Som bevis lägger åklagaren bland annat fram vittnesförhör – både med närstående till kvinnan och sakkunnig vid Rättsmedicinalverket.

Flera av vittnena uppger att kvinnan berättat att mannen slagit och hotat henne under förhållandet, att han slagit sönder en dörr med en yxa och att hon var rädd för honom.

Man ska även ha hittat anteckningar gjorda av kvinnan i vilka hon uttryckt rädsla för mannen och skrivit att han misshandlat henne.

Rättegången inleds onsdag den 7 februari och beräknas pågå i fyra dagar.

LÄS MER: Man från Sandviken misstänks för mord på kvinna från Långshyttan – efterlyst i hela landet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan