Annons

Annons

Annons

John Lundvik skrällde – gick vidare till finalen i Melodifestivalen: "En dröm som går i uppfyllelse"

En storfavorit som höll för trycket och en artist som skrällde sig till final. Deltävlingen i Karlstad, där Benjamin Ingrosso och John Lundvik gick vidare till final, bjöd på oväntade nagelbitare.

Benjamin Ingrosso och John Lundvik går vidare till final efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Benjamin Ingrosso var redan tidigt både kritikernas och oddsbolagens man. Efter det första genrepet placerade han sig på en andraplats i Melodifestivalklubbens publikmätningar, men själv framhöll han favoritskapet som en nackdel – folk kunde ju glömma att rösta på honom.

När det stod klart att han gått vidare bjöd han på spontandans på scenen.

– Jag längtar tills jag får stå på Friends arena och får köra den här showen, säger han till TT efter finalen.

TT: Hur ska du fira i kväll?

– Jag kommer att fira sönder mig själv. Jag ska dansa arschlet av mig!

Ingrosso drog under bidraget in en egen scen framför publiken med lysrör som rör sig i takt med hans danssteg. Numret är producerat tillsammans med koreografen Zain Odelstål som bland annat låg bakom Robin Bengtssons vinnarshow i fjol.

Annons

Annons

John Lundvik har flugit under radarn före tävlingen i Karlstad. Men publiken visade redan på genrepet att de tokgillade honom. Han blev den första artisten som gick vidare till final i Melodifestivalen.

– Det är overkligt! Jag kom hit som låtskrivare, nu är jag legitimerad artist för jag är i final i Mellon. Låten "My turn", allt vad den handlar om, varenda känsla vartenda ord handlar om det här, säger han till TT.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse och jag är så otroligt lycklig!

Renaida efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Om John Lundvik bjöd på en skräll kan även Renaidas biljett till Andra chansen betraktas som en överraskning. Hon har inte alls haft oddsen på sin sida under veckan, men lyckades charma tv-tittarna rejält.

– Det var så kul, det kändes som att något har suttit på mig och så bara lyfte det och jag gick ut genom någon plastgrej och gick på moln och bara "jag äger", säger hon till TT.

Med sig får hon Sigrid Bernson som klarade sitt dödslyft med bravur den här gången och nu tänker göra allt för att ta sig vidare till finalen i Friends arena.

– Det är klart. Jag är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, annars hade jag nog aldrig vågat ställa upp i den här tävlingen. Det är självklart att jag ska kämpa för att ta mig vidare till final, säger hon.

Annons

Edward Blom efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Edward Blom fick nöja sig med en snöplig femteplats, trots ett av kvällens mest visuella nummer, med en dansande matbuffé som ögongodis. Under kvällen slogs det röstningsrekord för en deltävling med 6617451 röster. Närmare 453 000 kronor gick till Radiohjälpen.

Linus Brännström/TT

Sofia Sundström/TT

Sara Ullberg/TT

Fakta: Placeringarna

Finalen:

John Lundvik: "My turn"

Benjamin Ingrosso: "Dance you off"

Andra chansen:

Renaida: "All the feels"

Sigrid Bernson: "Patrick Swayze"

Femte plats:

Edward Blom: "Livet på en pinne"

Sjätte plats:

Kamferdrops: "Solen lever kvar hos dig"

Sjunde plats:

Kikki Danielsson: "Osby Tennessee"

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan