Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Sträckan mellan Gävle och Söderhamn på E4 kan bli fyrfilig

Trafikverket utreder nu möjligheterna för att bygga ut E4 mellan Söderhamn och Gävle från tre till fyra körfält, till följd av den ökade trafikmängden på sträckan.

Bild: Daniel Gustafsson, Arkivbild

Annons

Sträckan mellan Söderhamn och Gävle fick tre körfält 1997, då antalet fordon per dygn var cirka 8000. Nu är det istället fler än 13 000 per dygn. Vid storhelger kan trycket vara så hårt att körfält får stängas av.

– Vi börjar nå gränsen för vad vägen klarar av. Det blir så pass tätt mellan bilarna att man får lov att bromsa ned och när man då får möjlighet att köra om så hinner inte alla bilar som har hamnat i kö förbi och det är vad som sätter gränsen för den här vägtypen, säger Hans-Olov Åström till SVT Nyheter i Gävleborg.

Annons

Annons

Till att börja med utreder Trafikverket om omkörningssträckorna ska göras om och om digitala skyltar kan sättas upp för att stänga av körfälten på ett smidigare sätt.

I dagsläget är det oklart när en utbyggnad kan bli aktuell.

LÄS ÄVEN: Körde mot riktningen på E4 – krockade med polisbil

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy