Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

Bandypuls utser Veckans lag: "Han trivs som fisken i vattnet"

Efter VM-uppehållet är Veckans lag nu tillbaka och konkurrensen efter förra veckans omgångar är stenhård.

Här är laget som Bandypuls tillsammans med er läsare har tagit ut.

Martin Landström, Joakim Svensk och Christoffer Edlund är tre av spelarna i Veckans lag.

Annons

► Bandypuls visar alla matcher i kvalet till elitserien

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren har varit uttagen den här säsongen.

Henrik Kjellsson gjorde karriärens bästa match mot Bollnäs.

Bild: Peter Axman

MÅLVAKT

Henrik Kjellsson, Sirius (1)

Sirius har spelat upp sig när det gällt som mest, inte minst tack vare 25-årige målvakten Henrik Kjellsson. Mot Sandviken såg han till att göra det svårt för Edlund & co och mot Bollnäs i fredags var Kjellsson rena väggen. Laget hade mycket att tacka sin målvakt för efter att han stoppat bollat ur alla tänkbara vinklar och på alla tänkbara sätt. "Bästa matchen någonsin" sa Kjellsson själv om matchen efteråt. Det är bara att hålla med. Denna vecka fick han dock stark konkurrens från Tellusmålvakten Marcus Karlsson.

Annons

Annons

LÄS MER: Henrik Kjellsson en jätte i buren när Sirius skrällde på Sävstaås: "Var nog min bästa match i karriären"

FÖRSVAR

Viktor Spångberg, Motala (2)

Spångberg den yngre har varit ett av Motalas främsta anfallsvapen under hela säsongen och var det även mot Tellus på Zinken i fredags. Han skickade elegant upp 1–1 i nättaket från distans i slutet av första halvlek och visar att han har alla möjligheter att gå i farsans fotspår. En mycket sevärd spelare som fortfarande bara är 22 år gammal. Motala har tillsammans med Tellus varit de två stora överraskningarna den här säsongen och har nu chansen att även de undvika kvalserien och där har Spångberg varit en viktig pusselbit.

LÄS MER: Tvivlet har släppt för Viktor Spångberg: "Jag kan vila något pass här och där när det är tungt"

Både Toumas och Tommi Määtä tar sig in i Veckans lag.

Bild: Peter Axman

Tommi Määttä, Edsbyn (1)

Får ofta stå i skuggan av brorsan men är en oerhört viktig kugge i den Edsbyn-backlinje som just nu vägrar att släppa några spelmål förbi sig. Han är inte bara defensivt bra utan mot Broberg i fredags gav han sig även iväg på flera offensiva utflykter som ledde till farligheter ett par gånger om. Määttä fixade även utvisningen på Magnus Fryklund i mitten på andra halvlek vilket i förlängningen gjorde att Edsbyn helt punkterade matchen med sitt 5–1-mål när man var två man mer på banan.

Annons

Annons

LÄS MER: Edsbyns fina svit efter uppehållet – inte ett enda spelmål i baken: "Vi har snäppat upp efter VM"

Joakim Svensk, Edsbyn (4)

Efter fem minuters spel mot Broberg hade liberon Svensk hunnit med att täcka ett par skott och avväpnat Jonas Engström på ett enkelt och effektivt sätt två gånger om. Han fortsatte sedan i samma stil matchen igenom och precis som Tommi Määttä besitter han offensiva kvaliteter också. Edsbyn har inte ett enda spelmål i baken på de två matcherna efter VM. Klart är att stabile Svensk har stor del i det.

Tre mål på de två senaste matchena har det blivit för VSK-backen Patrik Sjöström.

Bild: Rikard Bäckman

Patrik Sjöström, Västerås SK (4)

VSK:s hårdskjutande klippa på fasta situationer där laget blir allt starkare. Poängräddare i Bollnäs med två mål och målskytt även när VSK hade lekstuga med Vetlanda i fredags. Men framför allt är Sjöström prickfri i defensiven, precis som han varit hela säsongen. Backen spelar tufft och hårt men hela tiden på ”rätt sida”.

TV: Se höjdpunkterna från Kalix–Tellus

Inbäddat innehåll

Joel Pettersson, Tellus (1)

Inte den stora rubrikskapande spelaren normalt utan han krigar på i det tysta, liksom de flesta i Tellus, men i lagets fina match i närmare 20 minusgrader borta mot Kalix dominerade han på sin kant och stod för riktigt fina insatser både offensivt och defensivt. Den Köpingfostrade Pettersson stängde helt för Kalix samtidigt som han var med och skapade en hel del farligheter framåt och spelade även fram till två mål.

Annons

Annons

MITTFÄLT

Tuomas Määttä, Edsbyn (1)

Edsbyn går starkt och liksom många andra var Toumas Määttä oerhört bra mot Broberg inte minst och det tycktes inte finnas något botemedel mot hans enorma fart. Med just den farten fixade han på egen hand det så viktiga 1-2-målet i slutet på första halvlek när Broberg fortfarande var med i matchen. Utöver en fantastisk skridskoåkning hade han även flera fina lyft och lyror som satte lagkamrater i bra lägen. En gigant.

LÄS MER: LISTA: Här är Elitseriens tio bästa utländska spelare: "Har spelat sig in i fansens hjärta"

Emil Viklund övertygade som vanligt mot Vetlanda.

Bild: Andreas Tagg

Emil Viklund, Vänersborg (3)

När Joakim Hedqvist klev av efter uppvärmningen mot Vetlanda fick Emil Viklund ta ännu större ansvar än vanligt och efter en riktigt seg och trist första halvlek från Vänersborg var det Viklund som trampade igång sitt lag på allvar efter paus. Som vanligt med sin fina skridskoåkning och teknik i hög fart som vasst vapen. Förarbetet till Johan Kochs 2–2-mål var otroligt fint och han hade en liknande uppåkning lite senare i matchen. Då stoppades han (oschysst) i sista stund.

ANFALL

Elias Engholm värvades till Tellus från Peace & Love inför säsongen. Foto: TT

Annons

Elias Engholm, Tellus (2)

Engholm gör sin första Elitseriesäsong men är helt respektlös och fantastiskt underhållande att titta på. Mot Kalix blev det fyra mål men det kunde ha blivit några till med allt det som 19-åringen skapar. Han skjuter bra, tar bra åkningar och tycks bara bli bättre och bättre för varje match som går. En viktig kugge i Tellus anfall, här har Stcokholmslaget hittat ett riktigt guldkorn som de får hålla hårt i framöver.

Annons

LÄS MER: Succéjunioren efter fyra mål mot Kalix: "En sådan här dag får man vara nöjd"

Inbäddat innehåll

Martin Landström, Västerås SK (4)

Sedan han flyttades upp som spets har anfallaren trivts som fisken i vattnet och är nu VSK:s främste i den interna poängligan. Han gjorde fyra mål mot Vetlanda och hade utöver det frilägen och stolpträffar och kunde därmed ha gjort några till. Han är dessutom extremt aktiv, irrationell i sin spelstil och åker sönder de flesta försvar och sätter därmed även de andra i lägen. Och fortfarande junior.

Christoffer Edlund, Sandviken (7)

I den avslagna matchen mot Sirius i onsdags blev Christoffer Edlund nollad, något som han tog igen med råge i fredags när han slog till med 3+3 poäng i SAIK:s kross av Hammarby. Edlund var ruggigt bra matchen igenom och hotade hela tiden. Härligt att se viljan och inställningen hos målskytten som trots 9–0-ledning fortsatte att jaga och jaga och så tydligt visade besvikelse på sig själv när han missade en nedtagning.

Annons

LÄS MER: SAIK körde över Hammarby – styrkebesked inför slutspelet

TRÄNARE

Roland Nyström har lett sitt Tellus till en överraskande tiondeplats i Elitserien.

Bild: Emelie Nilsson

Roland Nyström, Tellus (2)

Tippade som jumbo eller i bästa fall näst sist och till slut blir det alltså en tiondeplats för Roland Nyströms Tellus som med sin krigarinställning och förmåga att hitta på det oväntade har överraskat hela Bandysverige. Tränaren kraftsamlade under VM-uppehållet och när det gällde som mest för att undvika kvalet tog Tellus tre poäng av fyra möjliga mot Kalix och Motala och kunde fira säkrat kontrakt i fredags hemma på Zinkensdamm. Dock tajt konkurrens för Nyström med bubblaren Ari Holopainen som tog över ett Vänersborg som mådde allt annat än bra och tog dem till slutspel.

Annons

MISSA INTE:

Så ser det ut i bandy-Sverige – tabeller och resultat från elitserien, allsvenskan och division 1

Följ slutspelsvalen i Elitserien – Bandypuls sänder live

Bandypuls stora spelarenkät: "Har en tendens att se ut som hej-kom-och-hjälp-mig"

Inside Sverige – följ landslaget bakom kulisserna i Bandypuls unika dokumentär

Annons

Annons

Till toppen av sidan