Annons

Annons

Annons

Sandviken

Sandvikenhus fortsätter satsa på sysselsättning: "En av de viktigaste frågorna"

Precis som de senaste åren satsar Sandvikenhus på att erbjuda många ungdomar sommarjobb. Redan 19 februari går dock årets startskott för insatsen att skapa sysselsättning i Sandviken – då två praktikanter från tekniksprånget börjar.

Text: 

Tekniksprånget är en nationell regerings- och arbetsgivarsatsning som riktar sig till ungdomar under 21 som gått NA/TE på gymnasiet. Syftet är att väcka intresse för tekniska yrken/utbildningar bland ungdomar och erbjuda en chans att prova på ett yrke innan de väljer utbildning.

Sandvikenhus deltar i tekniksprånget för tredje gången och de två praktikanterna som börjar jobba 19 februari får fyra månaders betald praktik.

Annons

Annons

- Att få ungdomar i arbete är en av de viktigaste strategiska frågorna för Sandviken i framtiden och det påverkar alla medborgare och hyresgäster om vi lyckas, säger Sandvikenhus vd Stefan Lundqvist i ett pressmeddelande.

I år tar Sandvikenhus även ett nytt grepp när det gäller att rekrytera ungdomar via en sommarjobbsmässa 22 mars. På mässan, som genomförs i form av speeddejting-upplägg, finns representanter från Sandvikenhus på plats för att möta ungdomarna.

– Det finns en stor målgrupp för sommarjobb i Sandviken och för att rekrytera de som verkligen är intresserade så gör vi i år den här satsningen. Arbetena som ska utföras betalas av våra hyresgäster och därför är det extra viktigt att vi får bästa möjliga kandidater, säger Stefan Lundqvist.

För tre år sedan tog Sandvikenhus in 24 sommarjobbare, för två år sedan 39, i fjol 55 och i år 60. gen. Under totalt sex veckor kommer ungdomarna att utföra sysslor i Sandvikenhus verksamhet, som yttre skötsel i bostadsområden, parker och annan kommunal mark.

LÄS OCKSÅ: Rekordmånga sommarjobbare hos Sandvikenhus – "en viktig fråga för framtiden"

Annons

Bild: Jörgen Svendsen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan