Annons

Annons

Annons

Gävle

Polhemsskolans elever förbereder ljud och ljus inför finalen i Melodifestivalen

Eleverna som läser eventteknik på Polhemsskolans el- och energiprogram kommer att vara delaktiga i arbetet inför Melodifestivalens final i Friends Arena kommande lördag.

Text

Tidigare har eleverna vid Polhemsskolans el- och energiprogram med eventinriktning fått förtroendet att rigga ljus och ljus i samband med Melodifestivalen i Gävle, Eurovision Song Contest i Stockholm, Justin Bieber i Globen och senast Håkan Hellströms spelning vid Gasklockorna i Gävle.

Nu är det dags igen när Melodifestivalens final väntar i Friends Arena på lördagen. Där kommer eleverna vara med och bygga upp scenen med ljud, ljus och bild.

Annons

Annons

Läs mer: Polhemselever bygger Melloscenen i Gavlerinken 2016 – "Det finns hemligheter"

– Det ska bli spännande att se hur scenen är byggd och hur stort det är. Det blir kul att få komma ut och se hur det vi lärt oss i skolan ser ut i verkligheten. Det är värt det trots att det blir en tidig morgon, säger Erik Danielsson, som går andra året på utbildningen, i ett pressmeddelande.

Per Frid, som är ansvarig för utbildningen i eventteknik, konstaterar att det blir intressant att se vilken typ av ny utrustning som kommer att användas.

– För oss är det mycket lärorikt att få vara med i lite större sammanhang. Det går fort med teknikutvecklingen i den här branschen och det gäller att hänga med. Vid ett sånt här tillfälle finns det mycket att se och lära om både utrustning och hur man jobbar med logistiken för att få allt att fungera, säger Per Frid.

LÄS OCKSÅ: Få dunderkoll på årets Mello - följ Mittmedias bloggare Diana Wikström

Annons

Bild: Pressbild

Bild: Pressbild

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan