Annons

Annons

Annons

Annons

Basket

KFUM Gävles tjejer skrällde direkt i basket-RM – men fick ge sig till slut mot storklubbarna

KFUM Gävles U16-tjejer i spelade i helgen semifinal i riksmästerskapen i basket – och gjorde en stark insats. Efter en skrällseger blev det dock två förluster.

Text: 

Det var tufft motstånd i form av Norrköping, Alvik och Södertälje.

Gävle började turneringen riktigt bra och slog Södertälje i första matchen med 47-44. En riktig bragdmatch där tjejerna gjorde ett ryck i tredje perioden som gjorde att man kunde hålla undan och vinna med tre poäng. 

– Jag tror inte de andra lagen förstår hur tuff vår helplanspress kan vara, sa coachen Örjan Sjöström när han beskriver hur laget med sitt tuffa försvar ryckte ifrån.

Annons

Annons

I andra matchen väntade Alvik som måste vinna mot Gävle för att kunna gå vidare till finalspelet. Alvik startade i ett rasande tempo och gjorde 13-0 på Gävletjejerna. Det rycket var avgörande och Alvik kunde sedan vinna matchen bekvämt.

– Matchen mot Södertälje satt i benen och det håller inte att tappa så mycket i början på den här nivån, sa coachen Sjöström.

I den avslutande matchen mot det överlägset bästa laget Norrköping Dolphins hängde Gävle med bra men räckte inte riktigt till och Norrköping vann komfortabelt.

– Vi hängde med bra i tre perioder men när vi sedan måste chansa rann det i väg, men det är inget att säga om.

Sammanfattningsvis är det bara att konstatera att Gävletjejerna gjort en fantastisk turnering  som slutar med en 5-6:e plats bland Sveriges bästa lag.

– Jag är så otroligt stolt över tjejernas prestation och att vi har skakat de stora etablerade klubbarna, avslutade en mycket glad coach Örjan Sjöström.

Så här glada var KFUM Gävles tjejer efter vinsten mot Södertälje i helgens RM-semifinalspel. Övre ledet från vänster Lova Mörk, Miranda Elebring, Cornelia Tegner, Esther Taube. Nedre ledet från vänster Ella Ericsson, Judith Lundbäck, Signe Sjöström och Kassandra Jensen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan