Annons

Annons

Annons

Bröder frias för mordet på fyraårige Kevin

De två bröder som pekats ut för mordet på fyraårige Kevin frias från misstankarna. Det rapporterar SVT Nyheter Värmland.

Text

Kevins namn inristat i en björkstam i närheten av platsen där man hittade den fyraårige pojken. Arkivfoto: Tommy Pedersen

Annons

Förundersökningen återupptogs i maj förra året efter granskningar av DN och Uppdrag granskning som visade att bröderna som pekades ut som skyldiga pressats i flera långa förhör av polisen.

Beskedet om avskrivningen fick de under tisdagen vid ett möte med chefsåklagaren Niclas Wargren vid åklagarkammaren i Karlstad.

- De uppgifter som framkom för cirka 20 år sedan i förhören med de misstänkta är otydliga, motsägelsefulla och inkonsekventa. Det sätt genom vilka uppgifterna har kommit fram är dessutom sådana att det kan ifrågasättas om de är självupplevda. Uppgifterna bedöms inte vara sådana att de ensamma kan ligga till grund för slutsatsen att de utpekade orsakat pojkens död eller att de har varit närvarande när han dog, säger chefsåklagare Niclas Wargren som är förundersökningsledare i ärendet i ett pressmeddelande. 

Det var den 16 augusti 1998 som fyraårige Kevin hittades död i Arvika.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan