Annons

Annons

Annons

Annons

Visst har Gävle potential, men tas den till vara?

Knut Rost och Anders Hedström, Diös, kommer med kloka förslag på GD Debatt. Det krävs alltså att man sätter fart, höjer ribban och jobbar tillsammans. För en stads utveckling krävs attraktiva jobb, utbildning, bostäder, handel, upplevelser och nöjen.

Debatt: Gävle, vi har nyckeln till stadskärnans framtid

Annons

Annons

Med sitt unika läge är Gävle nära till från Stockholm, Arlanda och Norrland. Visst har det satsats inom olika områden, men det måste göras ännu mer.

Det gäller att tänka nytt med gemensam syn på vad som skapar tillväxt för att inte Gävle ska bli omsprungen av någon annan stad, som vill mer och ser till att saker händer. Där attraktiv utbildning och jobb finns, dit flyttar folk.

Följden blir behov av fler bostäder, bredare utbud av butiker, service och attraktiva mötesplatser. Är syftet att utveckla en stad, måste man våga satsa. Med politiker som gör allt för att ha en planberedskap för nybyggnation, går det att få fler företag att etablera sig och växa.

Ska man få utveckling och tillväxt, måste man våga tänka stort och se till att saker händer. Då kan en framåtanda gro utan Jantelagens hämningar. Det gäller då att inte bara lyssna på ”bakåtsträvarna”, som skulle trivas bäst i en småstad!

Då Gävle har potential och styrka att kunna konkurrera med vilken svensk stad som helst, borde Diös få medspelare som vill och vågar dra åt samma håll. Det kan bli nyckeln till stadskärnas blomstrande framtid, så att Gävle utvecklas till den attraktiva och vitala stad som det finns potential till. Det gynnar även den omgivande regionen. Sätt fart, se möjligheterna!

AE

Annons

Annons

Till toppen av sidan