Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Lyckad helg landet runt för Gefle Gymnastikförening

Helgen 28-29 april var lyckad för gymnasterna i Gefle Gymnastikförening.

Man deltog på tävlingar både inom truppgymnastik i Lund och Falun och på tävling i kvinnlig Artistisk Gymnastik i Stockholm.

Text: 

Trupp 3 på plats i Lund. FOTO: PRIVAT

Annons

Det blev en helg som resulterade i många fina prestationer och flera medaljer, men framförallt unga gymnaster som haft en rolig helg och är jättetaggade att fortsätta träna.

Gefle Gymnastikförenings Trupp 3 tävlade i helgen på Rikstrean i Lund. Inom truppgymnastik tävlar man utifrån svårighetsnivå. Gefle-truppen presterade verkligen på topp och genomförde den bästa tävling de gjort tillsammans hittills. De gjorde ett näst intill felfritt hopp/trampett, ett fint fristående, men tyvärr blev det ett tråkigt avslut på sista disciplinen ”tumbling” då en av gymnasterna skadade sig. Totalt sett blev det ändå en fin prestation, som i hård konkurrens resulterade i en 14:e placering bland ca 30 lag.

Samtidigt var två andra trupper, Trupp 5A och 5B på tävlingen Faluklockan, där de tävlade i klass 6. Båda lagen gjorde fina prestationer, och Trupp 5B belönades med en silvermedalj. Segrare i klassen var Nacka GF F4 och bronsplatsen gick till Fagersta GF.

Annons

Annons

Trupp 5A i Falun. FOTO: PRIVAT

Trupp 5B i Falun. FOTO: PRIVAT

Inom gymnastikdisciplinen kvinnlig Artistisk Gymnastik var det under helgen tävlingar i Stockholm All Star Trophy.

All Star Trophy i Stockholm. FOTO: PRIVAT

Artistisk Gymnastik är den gymnastikdisciplin som många förknippar med gymnastik och har sett på OS. Det var många tjejer som deltog på den här stora tävlingen, men lilla Gefle GF imponerade i den hårda konkurrensen. Det blev många fina individuella presentationer och även en del pallplaceringar. Även här tävlar man i olika steg utifrån svårighetsnivå.

Trupp AG1. FOTO: PRIVAT

Trupp AG2. FOTO: PRIVAT

Annons

Trupp AG5. FOTO: PRIVAT

Annons

Under lördagen tävlade de yngre tjejerna på steg 1-4. På steg 1 var det bara Gefle på pallen, med Valborg Vesterinen och Elsa Odelros som delade på förstaplatsen och Bianca Sayas Cuarez på tredje plats. På steg 2 blev det en andraplats till Stella Forsström från Gefle GF. 

Även tjejerna på steg 5-7 och Regionspokalen, som tävlade på söndagen gjorde en fin tävling. Det belönades bland annat med en tredjeplats för Elin Blomdahl i mångkampen på steg 7 och även pall-placeringar i respektive gren. I Regionspokalen blev det en andraplats i mångkamp för Saga Pihlström. Både Saga Pihlström och Caroline Gyllenskepp hade dessutom flera fina pallplaceringar i de olika grenarna.

Fokus. FOTO: PRIVAT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan