Annons

Annons

Annons

Annons

Innebandy

Lämnar IBF Falun – flyttar till Gävle: "Jag vill hem till familjen"

Simon Cederström lämnar IBF Falun efter tre år i Dalarna.
Nu flyttar han hem till Gävle – för familjens skull.
– Jag har inte tänkt så jättemycket på innebandyframtiden, säger Cederström till Innebandymagazinet.

Text: 

Simon Cederström lämnar IBF Falun efter tre säsonger. Nu flyttar han hem till Gävle men ännu har han inte gjort klart med en ny klubb. Foto: DT/Arkiv

Annons

LÄS MER: Stjärnmålvakten stannar i IBF Falun: "Jag spelar i ett av världens bästa lag"

IBF Falun presenterade löftet Simon Cederström inför säsongen 2014-15. Han värvades från Gävle GIK.

Annons

Efter SM-finalen mot Storvreta hade forwarden ett utgående kontrakt med dalalaget – och nu är det klart att det inte blir någon fortsättning. Finalförlusten mot Storvreta svider än.

Annons

- Den grämer mig väldigt mycket. Det var inte alls kul att torska finalen och ofta har man en väldig revanschlust att vilja ta tillbaka guldet men just nu i mitt liv kände jag att jag vill hem till familjen. Det är mycket med mina syskonbarn som jag inte träffat så mycket, min syster får även ett till barn i september och jag vill hålla mig nära, säger Simon Cederström till Innebandymagazinet.

(+) LÄS MER: Efter fem år på vift – Eric Björk återvänder till IBF Falun: "För att vinna titlar"

Han uppger att han förlorat mycket tid till familj och vänner de senaste åren och att det är anledningen till beslutet. Det blev totalt tre år och ett SM-guld i IBF Falun. Nu flyttar han alltså hem till Gävle men det är inte helt säkert att det blir en återkomst i Gävle GIK.

- Det finns några division ett lag och sen även finns det Runsten som gick upp till allsvenskan nu. Jag känner att jag prioriterar det personliga livet vid sidan av lite mer nu iallafall, så får vi se om något år ifall jag får tillbaka glädjen att spela i SSL och om det fortfarande finns intresse då, säger Simon Cederström.

Annons

Annons

Till toppen av sidan