Annons

Annons

Annons

Skrän, skrik och andra ljud förstör VM i ishockey

Text: 

Signaturen ElleS tycker att den moderna ljudtekniken förstör upplevelsen att se på tv, inte minst under VM i ishockey. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Annons

Instämmer helt med signaturen Gittan den 7 maj.

Skränmusik och oljud med "knack, bank, dutt, dutt" med mera fullkomligt maskerar ju bort och förstör varje litet uns av den information som radio- och tv-reportrar försöker få fram eller nå fram till oss lyssnare.

Bakgrundsoljuden stressar och manar på vår psykiska hälsa. Själv upplever jag som lyssnare att all information som skickas ut till oss ska ligga på högsta spänningsnivå från början till slut i varje program som till exempel nu under pågående VM i ishockey. Otroligt!

Annons

Annons

Mikrofoner som placerats ut bland läktarpublik förmedlar vrålskrik och andra höga ljud. Det medför tyvärr att det mesta av det man faktiskt vill lyssna på, helt enkelt "suddas ut" eller helt uteblir. Vi ges ju inte ens en rimlig möjlighet att lyssna på grund av dessa "skrikande" händelsebeskrivningar.

Det som härmed vunnits med dagens nya superbra ljudteknik och utomförträffliga ljudåtergivningar försvinner härmed i allt dessa tråkiga skränanden som vi nu tvingas stå ut med. Vi borde själva få välja fritt och viktiast är att kunna höra vad reportrar och andra vill förmedla.

Numera råder mest ljudkaos i de flesta av våra dagliga livsmiljöer. Så inte undra på att så många blir stressade, går i väggen och så vidare när vi inte längre tillåts välja utan tvingas ta del av allsköns konstiga störljud mot vår egen vilja.

ElleS

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan