Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Krogpatrullen

Dags för Guldtjädergalan: Här är menyn – och startfältet

Guldtjädrarna är på plats på scen i stora Gasklockan.

I kväll avslöjas vilka som vinner.

Än finns ett fåtal biljetter kvar till galan som startar kl 18.30 i kväll.

Annons

Två dagar med kocktävlingar, föredrag och "gårdsförsäljning" av lokalproducerad mat på gasklockeområdet kulminerar i kväll med Guldtjädergalan.

Högbo brukshotells kockar har jobbat i flera dagar för att kunna leverera sin specialkomponerade meny till nästan 200 gäster så simultant som möjligt. Allt till tonerna av Taste of Sounds specialkomponerade musik.

Klockan 10-15 avgörs Smakkampen: Sex kockar från länet tävlar med egenkomponerade menyer baserade på lokala råvaror.

Annons

Annons

Galakvällen börjar i lilla gasklockan 18.15 med mingel.

Havtornsbubbel "Hälsinge Royal" serveras till chips på potatis från Jordnära i Valbo som doppas i hemgjord färskost från Högbo.

Därefter går gästerna in i stora gasklockan där middagen och prisutdelningen väntar.

Förrätten, "Plockmat från Högbo" serveras ur en låda som öppnas vid bordet och innehåller:

"Ost,chark, Ockelbokyckling, grönt, bröd, vaktelägg och nässelsmör"

Allt äts på träbrickor från Renskalla

Efter kvällens första prisutdelning tar huvudrätten vid.

"Variation på Linderöd/Durocgris från Högbo och Duroclamm, potatisskocka från Valbo, kål, varm tät svampsky".

Därefter kvällens andra prisutdelning.

Efterrätten blir söt och syrlig.
"Blåbär,lingon,granskott och syrad grädde"

Omkring klockan 22.30 är middagen avklarad och det är dags för den tredje prisutdelningen för kvällen.

När alla pristagare har tillkännagivits väntar kaffe och hälsingeostkaka.

Vid midnatt avslutas Guldtjädergalan.

Följ kvällen i det stora bildspelet på gd.se

Tjädrarna utskurna i svart stål är skapade efter en skiss av Gefle Dagblads ursprungliga "tjädermamma" Inger Bergkvist.

Bild: Magnus Lundquist

Här är samtliga nominerade till en guldtjäder.

Årets krog:

Annons

Högbo Brukshotell

Söders Källa

Matildas

Årets Sällskapsupplevelse:

Annons

Sarahs

Runebergs kvarterskrog

Pinchos

Årets dryckesupplevelse:

Terrassen

Verovin

Vinkrogen

Årets krogpersonlighet:

Robert Olsson, Verovin

Camilla Skoog, Vinkrogen

"Tårtan" Westby, Helt Enkelt

Årets lokala matupplevelse:

Årsundakalv, The Church

Krusbär från Villastan, Matildas

Picklat vaktelägg, Högbo brukshotell

Bild: www.gd.se

Köp din biljett på entregavle

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy