Två dagar med kocktävlingar, föredrag och "gårdsförsäljning" av lokalproducerad mat på gasklockeområdet kulminerar i kväll med Guldtjädergalan.
Högbo brukshotells kockar har jobbat i flera dagar för att kunna leverera sin specialkomponerade meny till nästan 200 gäster så simultant som möjligt. Allt till tonerna av Taste of Sounds specialkomponerade musik.
Klockan 10-15 avgörs Smakkampen: Sex kockar från länet tävlar med egenkomponerade menyer baserade på lokala råvaror.
Annons
Annons
Galakvällen börjar i lilla gasklockan 18.15 med mingel.
Havtornsbubbel "Hälsinge Royal" serveras till chips på potatis från Jordnära i Valbo som doppas i hemgjord färskost från Högbo.
Därefter går gästerna in i stora gasklockan där middagen och prisutdelningen väntar.
Förrätten, "Plockmat från Högbo" serveras ur en låda som öppnas vid bordet och innehåller:
"Ost,chark, Ockelbokyckling, grönt, bröd, vaktelägg och nässelsmör"
Allt äts på träbrickor från Renskalla
Efter kvällens första prisutdelning tar huvudrätten vid.
"Variation på Linderöd/Durocgris från Högbo och Duroclamm, potatisskocka från Valbo, kål, varm tät svampsky".
Därefter kvällens andra prisutdelning.
Efterrätten blir söt och syrlig.
"Blåbär,lingon,granskott och syrad grädde"
Omkring klockan 22.30 är middagen avklarad och det är dags för den tredje prisutdelningen för kvällen.
När alla pristagare har tillkännagivits väntar kaffe och hälsingeostkaka.
Vid midnatt avslutas Guldtjädergalan.
Följ kvällen i det stora bildspelet på gd.se

Tjädrarna utskurna i svart stål är skapade efter en skiss av Gefle Dagblads ursprungliga "tjädermamma" Inger Bergkvist.
Bild: Magnus Lundquist
Här är samtliga nominerade till en guldtjäder.
Annons
Annons
Sarahs
Runebergs kvarterskrog
Pinchos
Terrassen
Verovin
Vinkrogen
Robert Olsson, Verovin
Camilla Skoog, Vinkrogen
"Tårtan" Westby, Helt Enkelt
Årsundakalv, The Church
Krusbär från Villastan, Matildas
Picklat vaktelägg, Högbo brukshotell

Bild: www.gd.se
Köp din biljett på entregavle