Annons

Annons

Annons

Ett samhälle fritt från demokrati – Skatteverket leder vägen

Text

En statlig myndighet som slår sig för bröstet och anser blint att allt man beslutar om är bäst för dess undersåtar. Aj, aj det är illa när Skatteverket visar vägen till det demokratifria samhället.

George Orwell skrev "1984".

Bild: TT

Annons

Annons

Postlådor kanske ses som löjeväckande men är det som visar på att vi alla är undersåtar, medborgare i Sverige har inget att säga till om. Du ska knipa käft och göra som vi säger annars blir det vatten och bröd i 14 dagar.

Skojigt va, låter som vår fina demokrati är på väg åter till 1700-tal då kung Gustavs ord var lag. Vem tror något sådant, inte kan det vara möjligt i vårt rättssamhälle där lag och ordning är så tydlig? Är den verkligen det?

På 1700-talet gavs vittnesmål om kvinnors leverne och med automatik blev det spinnhuset för hor eller otukt, det behövde inte vara sant det räckte med vittnesbörd. I dag är det kända män som ställs i kylan utan arbete, det räcker med vittnesbörd.

George Orwells "1984" blir allt mer aktuell: Tänk inte själv det gör överheten åt dig, du ska bara knipa käft och göra som vi säger (du lille undersåte).

Så deklarationen ska du komma med under de tider överheten anger, om du inte har en dyr telefon eller dator som du kan sköta din deklaration ifrån. Du tillhör förmodligen överheten om du har det så grattis till dig!

Herr Zorklin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan