Annons

Annons

Annons

25-åriga Emmy från Gävle på väg att slå stort i popvärlden – här är Femme Royale

Torsdag 24 maj är det världspremiär för Gävleartisten Femme Royales debutsingel "How Bad" på inflytelserika amerikanska sajten Your EDM. Bakom står Emmy Åsblom, uppvuxen i Skutskär - som kan bli nästa stora grej från Gävle.

Text

Visst märks sleazebakgrunden på denna pressbild av Femme Royale, som egentligen heter Emmy Åsblom. 2011 tog hon studenten från Vasaskolan i Gävle och nu kommer hennes debutsingel "How Bad". – Jag var tveksam till Vasa först och tänkte om jag skulle gå i Sandviken. Jazz kändes old-fashioned, men nu ångrar jag inte en sekund att jag gick på Vasa. Bild: Pressbild.

Annons

Vasaskolans estetiska musikprogram har varit en plantskola genom åren för många lyckade musiker. Senast ut är Emmy Åsblom, 25 år, som föddes i Gävle och växte upp i Skutskär. På högstadiet var det 80-talets sleaziga hårdrock som gällde för henne då hon spelade keyboard och körade i lokala bandet Dirty Business. Under Vasa-tiden började hon fatta tycker även för jazz, funk och blues. All samlad erfarenhet har kokats ner till vad hon nu står för som soloartisten Femme Royale. Debutsingeln "How Bad" är en energisk poplåt med kaxig sång och mörka elektroniska basgångar som sätter sig vid första lyssningen.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på gd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan