Annons

Annons

Annons

Fotboll

Andra sidan allsvenskan – därför ska du följa Sportens nya fotbollssatsning: ”Finns många allsvenska nördar där ute”

Sporten kommer efter VM-uppehållet sparka igång sin nya fotbollssatsning – Andra sidan allsvenskan med sportreportern Elena Lövholm.
På alla 20 sajter inom Mittmedia kommer det bjudas på andra perspektiv än det lokala inom den svenska fotbollsvärlden. Högt och lågt, smalt och brett.
– För oss är det här en fantastisk satsning, säger sportchefen Henning Johannesson.

Annons

Mittmedias sportredaktion har länge bevakat allsvenskan – och just nu är fokus mest inriktat på ÖSK, Gif Sundsvall, och ÖFK.

Men nu kommer vi bredda vår bevakning med en ny satsning – Andra sidan allsvenskan.

Sportens reporter Elena Lövholm kommer efter VM att bevaka de allsvenska lagen och ge Mittmedias läsare riktigt mycket fotbollsgodis.

Vad kan läsarna förvänta sig för typ av journalistik kring allsvenskan i detta projekt?

Annons

Annons

– Långläsningar och minidokumentärer med spelare, tränare och andra profiler som har något intressant att berätta. Givetvis ska vi täcka det sportsliga, men även det som går bortom själva fotbollen. Och så krönikor, där jag tycker till om saker som händer i allsvenskan, säger Elena Lövholm.

Sportchefen Henning Johannesson ser mycket fram emot denna nya satsning.

- Nu kan vi ge ett helt nytt perspektiv på den svenska fotbollen till alla våra användare. Elena Lövholm är en vass fotbollsjournalist, och har både nyheterna och de långa läsningarna kring landslagen och allsvenskan. För oss är det här en fantastisk satsning som kommer rulla hela den här säsongen. Självklart hoppas vi att det blir en succé, säger Johannesson.

Lövholm vill framförallt kunna sätta Mittmedias lokala redaktioners redan existerande fotbollsbevakning i ett större sammanhang.

– Jag ser fram emot detta. Att kunna bredda bevakningen med det nationella perspektivet. Såklart också väldigt kul att få nå ut lokalt med de lite mindre berättelserna från andra delar av Fotbollssverige, och inte bara med de stora breda penseldragen. Det finns många allsvenska nördar där ute, säger Lövholm.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan