Annons

Annons

Annons

De ger sig inte om vindkraften

Text

Maria Brolin, Svea Vind Offshore AB, inbjuder i brev till Iggön-Norrsundets kustboende att anmäla sig till nytt samrådsmöte i Norrsundet gällande visionen om gigantiska vindsnurror några kilometer utanför vår kust.

Tidigare i år samlades boende på Iggön för att protestera mot vindkraftsplanerna. Arkivbild

Bild: Anna Bagge

Annons

Annons

Ingen av de stora och kunniga elproducenterna, som Vattenfall, Eon eller Sydkraft, ser något behov av dessa investeringar i miljardklassen. Men Maria Brolin med sitt 50 000 kronors aktiebolag ser något som inte andra ser. Alla har nu förstått att hon vill skapa sig en rikedom genom att lotsa ärendet fram till ett godkännande och sedan sälja till någon utländsk investerare.

Maria Brolin tycker att vi kustboende ska betala hennes framtid genom en totalt förstörd havsmiljö med en skog av monstersnurror på 300 meters höjd. Vi boende betalar extra skatt för våra strandnära fastigheter i den vackra havsmiljön. Innan hon driver sitt projekt vidare förutsätter vi att hon inhämtar besked att Skattemyndigheten tar bort skatten.

Vidare måste hon presentera garantier för de stora kostnader som uppstår när skrotet ska plockas ner och saneras efter cirka 20 år. Förmodligen tidigare än så eftersom ny energiteknik utvecklas ständigt.

Det är obegripligt att detta projekt ska få fortsätta att oroa de boende vid kusten med en totalt förstörd miljö. Och detta i en kommun där en två meters gärdsgård på Södra Kungsgatan anses så hög och miljöförstörande att den fick rivas.

Kransalgen

Fotnot: Maria Brolin på Svea Vind Offshore har tagit del av insändaren men väljer att inte besvara den.

Insändarred.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan