Annons

Annons

Annons

Patrik Stenvard: Höjda skatter är inte lösningen

Vi tror inte heller att lösningen stavas höjda skatter, i stället vill vi moderater sänka den kommunala skatten när det är lämpligt, skriver Patrik Stenvard, M.

Text

Kommunalrådet Patrik Stenvard, M.

Bild: Erik Wikström

Annons

Replik till Åsa Wiklund Lång och Jörgen Edsvik: Det är glädjande att se att Socialdemokraterna i Gävle till stor del håller med oss moderater om vilka åtgärder som behövs för att få vår kommun att nå sin fulla potential.

Många av förslagen som beskrivs i deras artikel är frågor vi moderater drivit länge. Såsom satsningar på skolan, tryggheten via fältassistenter, trygghetskameror och poliser, fler som arbetar och satsningar på äldreomsorgen.

Annons

Annons

Det finns dock fler saker som skiljer oss än ideologi, som till exempel tillvägagångssättet. Medan vi tillsammans med våra vänner i Alliansen har arbetat fram en finansierad och välbalanserad budget med stora satsningar på skolan föreslår Socialdemokraterna att lösningen på Gävles skolors problem stavas stadsbidrag. Visst välkomnar vi det, men vi anser det också ytterst nödvändigt att planera för en verksamhet som håller kvalité även den dagen stadsbidragen inte finns. 

Vi tror inte heller att lösningen stavas höjda skatter, i stället vill vi moderater sänka den kommunala skatten när det är lämpligt. Efter en mandatperiod där skatterna höjts med 60 miljarder och köerna till vården blivit längre och poliserna färre, ja då blir det tydligt att Socialdemokraternas väg att gå inte är rätt väg.

Äldreomsorgens köer har vi byggt bort sedan vi tog över styrningen av Gävle. Fler är nöjda med de privata hälsocentralerna än de kommunala och det byggs bostäder som aldrig tidigare i Gävle. Detta har vi inte åstadkommit via höjda skatter, utan med ordning och reda i ekonomin och tilltro till näringslivet.

Vi ser problemen och har konkreta och finansierade lösningar. Gävle kommun behöver en Allians i majoritet för ett bättre Gävle.

Annons

Patrik Stenvard, M

kommunalråd

Mer läsning: Ett nytt politiskt ledarskap som vill, kan och vågar

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan