Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle Pride: Samhället borde inte bejaka destruktiva företeelser

Förvirringen med att gå i Prideparaden för att stå upp för alla människors lika värde och att sedan inte kunna stå bakom allt som erbjuds i festivalen ökar från år till år. Paraden i sig uppfattas stå för människans rätt att vara den du är, skriver Jan Myléus, KD.

Från Prideparaden i lördags.

Bild: Markus Boberg

Annons

Festivalerna i stort upplevs däremot gå mot ett mer destruktivt håll. Kritiker som granskat Prides utbud runt om menar att företeelser som vanligen uppfattas negativt, såsom droger, sadism, smärta visas upp med en bejakande attityd

Pride fyller en enorm funktion i att lyfta upp HBTQ-personers livssituation och rättigheter. Bara paraden i sig visar att vi människor bryr oss om varandra. Det är också viktigt att en åsiktsmångfald finns och presenteras under festivalen. Där samtal och debatter förs med respekt och god ton.

Annons

Annons

Men utifrån de alarm om stigande psykisk ohälsa, borde inte samhället hålla en allt annat än en bejakande ställning till destruktiva företeelser?

I Gävle har man hittills haft festivalarrangemang med parad och festival som hållit ihop bilden bra. Det är ett måste för att kunna nå målet med förbättrade livssituationer på alla plan.

Jan Myléus, KD

kommunalråd

Annons

Annons

Till toppen av sidan