Annons

Annons

Annons

Socialdemokraterna är garanten för skolan först

Skolan först – det säkraste sättet att se till att alla barn får bra förutsättningar i livet, skriver S-ledamöterna i utbildningsnämnden.

Text

Ahmed Amin, S.

Bild: Jörgen Svendsen

Annons

Det bästa sättet att trygga alla barns framtid är genom en jämlik utbildning. Det finns inget bättre sätt än utbildning för att minska klassklyftorna. Därför har Socialdemokraterna i Gävle gjort stora satsningar på just skolan över tid och mer satsningar är att vänta. Vårt budgetförslag för 2019 innehöll över 25 miljoner kr mer i satsningar på utbildning än vad Moderaterna och resten av Alliansen hade. Alliansen har dessutom lagt ett sparbeting på 48 miljoner kronor på Utbildningsnämnden.

Annons

Professionen och hela utbildningsnämnden med liberalen Evelyn Klöverstedt i spetsen, varnade i våras om att om kommunfullmäktige inte tillför de 25 miljoner kronorna och om man inte fredar skolan från besparingar så är risken att man förlorar ytterligare minst 60 miljoner kronor årligen.

Detta på grund av att man inte får skära ner på skolan i kommunerna om man vill ta emot statsbidragen för förskola och skola. Alltså riskeras en förlust på skolan på minst 85 miljoner kronor årligen om Alliansens budget får gälla 2019 och framåt. När frågan kom till kommunfullmäktige i juni så röstade Evelyn Klöverstedt och resten av Alliansen tvärtemot sina egna varningar. Alliansens budget riskerar arbetet med:

Annons

• Att minska barngrupperna i förskolan

• Mer medel till lågstadiesatsningen

• Höjd personaltäthet

• Stärkt kvalitet i fritidshemmen

• Personalförstärkningar inom elevhälsan

Socialdemokraterna är garanten för att skolan prioriteras och kommer först.

Vi har fortfarande stora utmaningar. Men i vårt trygga Sverige så investerar vi i utbildning och vår gemensamma framtid. Vi investerar i eleverna, i lärarna, i skollokalerna och möjligheten att komplettera sin utbildning även som vuxen. Fokus ska ligga på kunskap och bildning – inte vinstjakt.

Sverige har prövat skattesänkningar och privatiseringar. Det gjorde inte Sverige bättre. I stället ökade arbetslösheten och konkurrenskraften sjönk. Kunskapsresultaten sjönk och antalet utbildningsplatser minskande. Resultatet blev ett rekryteringsgap på arbetsmarknaden och en skyhög ungdomsarbetslöshet. Att säga en sak och göra en annan är höjden av dåligt ledarskap.

Annons

Därför behövs mindre ord och mer verkstad och ett nytt ledarskap som kan, vill och vågar göra förändringar som ger resultat. Det förtjänar Gävleborna!

Ledamöter i utbildningsnämnden för Socialdemokraterna

Ahmed Amin

Lisa Trevitt

Håkan Alenius

Leyla Tarhan

Tomas Löfvenius

Frida Olsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan